Mijn eerste bericht: oudjaarsdag

Schrijven is al vanaf kinds af aan een grote hobby van mij geweest, maar net als bij veel mensen kom je op een punt dat je de energie die je hebt beter aan het leven zelf kan spenderen dan aan het schrijven erover. 2013 is voor mij een geweldig jaar geweest met veel veranderingen, 2014 wordt naar verwachting nog beter en daarom besloot ik dat toch weer te gaan bijhouden.

Voor lezers die zich afvragen wat ze kunnen verwachten: in ieder geval geen filosofisch gelul, ik ben ik met mijn gedachten en mijn gevoel. Oh ja en over het algemeen ben ik wat lang van stof.

Oudjaarsdag:

We hebben beide niet het gevoel dat na vanavond een nieuw jaar begint, een jaar alweer voorbij is, ons eerste jaar samen. We komen ook niet lekker op gang, ondanks we een erg leuk feestje in de planning hebben staan. Al vroeg begin ik met het ‘ik ga stappen dus moet er over de top geweldig uitzien’-ritueel, nepnagels, outfit klaarleggen (wat al weken van te voren in huis gehaald was), douchen, haren wassen, conditioner, scheren, tandenpoetsen, haar föhnen, krulspelden, 35 lagen make up, bijpassende sieraden (ook al weken van te voren gekocht) en uiteindelijk nepwimpers. Mijn liefste R. is ongeacht welk ritueel hij uitvoert binnen een half uur klaar en dat is inclusief 20 minuten douchen. Vanaf een uurtje of 7 zijn we welkom bij mij zwager en schoonzusje, maar de tijd strijkt voorbij en het lukt me maar niet om eruit te zien zoals ik eruit wil zien. R. heeft alles al voorbereid en klaargelegd, is tussendoor ook even naast mijn kaptafel op het logeerbed gaan liggen, heeft eten gemaakt en zit geduldig op me te wachten.

2013-11-13 21.44.08

Rond half 9 zijn we dan eindelijk zo ver, met we bedoel ik ik, R. is dan al zo’n 3 uur klaar. Ik doe nog snel even mijn glitter nepwimpers op om het af te maken. De dag voor oudjaarsdag week ik van mijn plan af en wisselde mijn al ingekochte nepwimpers in voor nepwimpers met een dikke zilveren glitterlaag er boven. Leuk dacht ik, nog meer glitters!! Toen ik ze opdeed en ze na 15 keer eindelijk bleven zitten realiseerde ik me dat ik eruit zag als een drag queen. Eraf halen en de andere wimpers op doen was geen optie meer, door de lijm en het gekloot ermee op mijn oogleden was heel mijn make up verpest en plakkerig. Met een humeur wat al niet te best was en nog ietsje minder werd door het wimper-tafereel proberen we toch met een glimlach binnen te komen. Nee, champagne hoef ik niet, ik drink zo goed als niet en daarbij vind ik champagne goor. Nee, olieballen hoef ik ook niet, ik ben vandaag al zo’n 25 keer naar de wc geweest en ik wil niet weer. Oke, laten we dan maar gaan. Op naar het busstation waar ik vraag of de bussen überhaupt wel rijden. Vorig jaar reden ze wel hoorde ik, dus bleven we wachten. Na een paar bussen “gemist” te hebben, besloten we toch maar een taxi te bellen. Blijkt ook nog niet zo makkelijk geregeld te zijn op oudejaarsavond. De 5e taxicentrale had gelukkig tijd/plek voor ons en daar gingen we… op naar Amsterdam!

Eenmaal aangekomen zien we dat een grote groep tussen de 16 en 18 is, waardoor ik me ineens een stuk ouder voel, maar dat mag de pret niet drukken. Let’s dance, ik ga all out en bestel een Smirnoff Ice. Halverwege vraag ik me af waarom ik het drink, maar ga toch door. Dansen gebeurt nog niet echt, licht ritmisch bewegen kan je het beter noemen. Mijn schoonzusje en ik besluiten om ons te laten beschilderen. Vol trots liep ik nu rond met de naam van mijn geliefde! Laat hebben we het niet gemaakt, want ook eenmaal op het feest kwamen we er maar niet in. De rest bleef nog even, dus we zijn met z’n 2tjes met een taxi (die nu een stuk makkelijker te regelen was) naar huis gegaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.