Accepteer wat je niet kunt veranderen

Gisteravond zomaar uit het niets had ik ineens na 5 jaar een foto van mijn ex op mijn scherm van mijn telefoon. De man waarmee ik kinderen zou krijgen. Mijn eerste echte grote liefde. Een van zijn beste vrienden heb ik nog steeds op facebook. Bijna geen contact mee, soms eens een “vind ik leuk” of een reactie op een foto. Mijn ex (die dezelfde naam heeft als mijn huidige liefde, zo verwarrend) doet niet aan social media, had hij toen al een hekel aan. Maar als je dan met je maatje naar de bioscoop gaat en ze maken een selfie, dan kan het wel eens gebeuren dat de foto op facebook terecht komt. En daar was ik………

Een jaar of 3 geleden zag ik via diezelfde persoon een bericht op destijds Hyves, dat zijn beste maatje vader zou worden en dat ze hem en zijn vriendin heel veel sterkte wensten in het ziekenhuis. Het was alsof ik een mega stomp in mijn maag kreeg. Ik was helemaal van de kaart, totaal in shock. Mijn hart stond stil, alles ging in slowmotion, mijn hoofd ging des te harder en uiteindelijk stond ik te hyperventileren boven het toilet. Dat was niet heel fijn voor degene met wie ik toen was, en nu zie ik ook wel in dat ik toen nog helemaal niet klaar was voor een relatie met iemand anders. Ik had per direct alles aan de kant gegooid als mijn eerste grote liefde voor mijn neus had gestaan en had gevraagd of ik met hem mee wilde gaan. Maar dat gebeurde natuurlijk niet, ik bleef maar hopen en tegelijkertijd probeerde ik iets te maken van mijn nieuwe relatie wat sowieso al niet gemaakt was om te lukken.

Dit keer was het geen stukje tekst, maar zelfs een foto. R. en ik liggen lekker samen op de bank film te kijken, ik tussendoor even facebook checken en hoppa. Het eerste wat ik zei was geloof ik “wow, tijd heeft voor hem ook niet stil gestaan”. Het is nog steeds een aantrekkelijke man, maar je ziet duidelijk dat hij er een stuk ouder uit is gaan zien. Ik had wel de behoefte om te reageren op de foto, waarom weet ik niet precies. Misschien heeft het er mee te maken omdat we op een nare manier uit elkaar zijn gegaan, ik geen afscheid kon nemen en ik het heel erg vind als mensen mij niet mogen. Waar het wel op lijkt aangezien hij best in de afgelopen 5 jaar op watvoor manier dan ook had kunnen zeggen dat we gewoon niet voorbestemd voor elkaar waren, maar dat hij bijvoorbeeld wel een leuke tijd heeft gehad. Ik reageerde als 2e op de foto met “Raar om dat gezicht ineens op mijn scherm te zien 🙂 Maar veel plezier mannen!” Ik denk dat ik hoopte dat hij het zou lezen en daaruit zou opmaken dat ik over hem heen ben en hem het beste wens.

Blijkbaar is het toch behoorlijk in mijn hoofd gaan spoken vannacht. Ik heb meerdere dromen gehad over mijn ex, ook waar mijn huidige partner in zat. Ik was gewoon samen met mijn lief, wat ik ook niet anders zou willen, maar ik was in mijn dromen wel bezig met de aandacht trekken van mijn ex. Ik wilde maar laten zien dat ik nu gelukkig was en dat alles uiteindelijk goed is gekomen met mij. De ene droom deed hij afstandelijk maar redelijk aardig terug. Maar in een andere droom liet hij mij en mijn lief zelfs arresteren. What the f*ck was that about?!

Nu ik alweer een tijdje uit mijn droommodus ben, weet ik 3000% zeker dat ik over hem heen ben. Het heeft ontzettend lang geduurd en door vannacht kwam er toch weer een kleine twijfel. Maar ik weet het nu zeker. Het maakt niet uit of hij het wel of niet weet, of wel of niet leuk voor me vind, ik ben gelukkig met hoe mijn leven nu is en dat is het belangrijkst!

Verleden1-510x310

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.