Vruchtbare dagen stress

Van te voren had ik gezegd dat ik niet als een debiel rare fratsen uit zou gaan halen om zwanger te worden. Mijn plan van aanpak was: gewoon mijn leven leiden en zien waar het schip strand.. Hoe dichterbij mijn vruchtbare dagen kwamen, hoe gekker ik werd en uiteindelijk was ik toch zo’n debiel geworden. Inclusief de dag voordat mijn vruchtbare dagen begonnen hebben we van de 8 dagen 6 dagen sex gehad, heb ik rekening gehouden met standjes, heb ik telkens 10 minuten met mijn benen in de lucht gelegen met een handdoek als luier om zoveel mogelijk zaad binnen te houden en heb ik toch een ovulatietest gedaan om te checken of wel echt mijn eisprong eraan kwam. De eerste paar keer waren we nog aan het genieten, de liefde aan het bedrijven. De perfecte manier om een baby maken. Maar uiteindelijk ging het mij alleen nog maar om de zaadlozing. En gelukkig vond R. dat geen enkel probleem. Ik denk dat hij ondanks hij heel graag vader wilt worden toch stiekem hoopt op nog een hoop vruchtbare dagen.

De dag na mijn eisprong sloeg ineens de paniek toe. Eerst was ik geïrriteerd omdat we niet naar het festival toe zouden gaan wat ik als mijn laatste kans zag. Ik nam het nu al de baby kwalijk dat ik niet nog 1x jong en wild kon doen, terwijl hij of zij misschien nog niet eens gemaakt is. Daarna bleef ik maar huilen en gingen er 1000 vragen door mijn hoofd. Wat nou als ik geen gezonde kindjes kon maken? Wat nou als dit weer gebeurd? Zou ik dit nog een keer aankunnen? En ga zo maar door.. Ik realiseer me nu dat ik helemaal niet meer zwanger wil worden. Niet om dat ik geen kinderen wil, ik wil ze dolgraag, niets liever dan kinderen met mijn grote liefde. Ik vind het alleen een doodeng idee om weer zwanger te zijn. Natuurlijk moet ik stoppen met alles wat god (en de verloskundige) verboden heeft, maar zo’n drama vond ik dat de vorige keer nou ook weer niet. Het is het zwanger zijn, moeten afwachten, moeten hopen op dat het dit keer wel goed gaat.

Ik vroeg mijn lief of hij niet bang was, maar hij zei dat hij er niet aan dacht en niet aan wilde denken dat het weer fout zou gaan. Ik moest positief denken, dat zou misschien wel meehelpen. Maar het lukt me niet. De vorige keer ging het helemaal in het begin fout. De zaadcellen liggen (dagen) voor de deur te wachten op mijn eisprong. Als de deur eenmaal geopend is gaan ze er voor, een wedstrijdje welke zaadcel als eerste mijn eicel kan binnen dringen. De kop van de zaadcel komt bij de kern van de eicel en versmelten daar verder. Direct hierna begint de eerste deling van de bevruchte eicel en is de eerste belangrijke stap gezet naar de vorming van een nieuw mensje. Door die versmelting heeft het vruchtje 46 chromosomen, 23 van de zaadcel van papa en 23 van de eicel van mama. Daar is het fout gegaan. Ons zoontje had niet 2x die 23 chromosomen, maar 3x. Volgens mijn vader een heel speciaal kind, maar waar het op neer komt als je een kindje hebt met chromosomale afwijkingen is dat hij/zij niet lang zal leven als hij/zij überhaupt de zwangerschap red. Ik wist eerst niet eens dat het zo ging, laat staan dat ik er bang voor was. Nu is alles anders en kan ik alleen maar hopen dat als de bevruchting is gelukt, de celdeling ook goed is gegaan.

Om toch een positieve draai te geven aan deze post kan ik met een voorzichtige glimlach vertellen dat ik gister een teken heb gehad (of een teken gehad denk te hebben) dat we weer zwanger zijn. Wij kijken nooit Friends en gisteravond schakelde wij precies in bij de aflevering dat Rachel is bevallen van dochter Emma. Verklaar me voor gek, maar ik zie het als een teken aangezien er 10 seizoenen zijn met meer dan 240 afleveringen. (Google is my best friend!) Ondanks ik het doodeng vind kan ik niet wachten om over anderhalve week over een staafje te plassen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.