Vroege zwangerschapstest

Omdat R. en ik er helemaal van overtuigd waren dat we weer zwanger zouden zijn heb ik een vroege zwangerschapstest gekocht. Deze kan je 4 dagen voor je verwachte menstruatie doen. Ik zat op dag 4 toen ik de test kocht, maar hoe benieuwd ik ook was ik zou de test pas de volgende ochtend samen met R. doen. Naast dat samen testen prettiger is (voor mij), is het ook verstandiger om nog een dagje te wachten. Als je de test 4 dagen voor je verwachte menstruatie doet geeft hij bij 46% van de zwangere vrouwen positief resultaat, met 3 dagen is dat al opgelopen tot 90%, 2 dagen 98%, 1 dag van te voren 100%.

Net voor half 9 werd ik wakker, wat voor mij erg vroeg was aangezien we te laat gingen slapen mede door mijn vriend zijn avonddienst. Ik had net voor ik wakker werd gedroomd dat ik op het dak van een gebouw stond (?) samen met R. en een zwangerschapstest had gedaan. We konden de uitslag niet goed lezen, het venster werd eerst helemaal donker en daarna zagen we dan toch de verwachte streep. Super gelukkig zei ik tegen R. “Nou dan zijn we toch weer in november uitgerekend”. Met ons mannetje waren we 18 november 2014 uitgerekend, dus als ik nu zwanger zou zijn zou november 2015 wel erg laat zijn. Mijn vriend vond het blijkbaar ook een rare rekensom in mijn droom en daar hield de droom op. Ik werd vrolijk wakker door de positieve test droom en ging naar de badkamer. Toen ik de test gedaan had legde ik hem op mijn vriend z’n nachtkastje en daarnaast de timer van mijn telefoon op 5 minuten. Meestal zie je het wel eerder, maar ik besloot me dit keer aan de regeltjes van Predictor te houden. De minuten waren voorbij en er was geen 2e streepje. Ik was als eerste echt verbaasd over de uitslag. Nadat ik de test op verschillende plekken in het huis met en zonder daglicht had bekeken, was er een super licht streepje te zien. Niet zoals de test bedoeld is natuurlijk en misschien verbeeldde ik het me ook wel.. Ik was tenslotte niet zwanger en dacht dat ook!

We zijn weer gaan slapen, hoe verbaasd en boos ik ook op mijn lichaam was, vermoeidheid overheerst blijkbaar. Toen mijn vriend uit bed stapte en de test ook uitgebreid had bekeken, zei hij dat hij ook een hele lichte streep zag. Ha! Misschien was ik dus toch niet zo gek als ik dacht. Hij had de dag vrij genomen, zodat we samen misschien iets leuks konden gaan doen na deze stomme uitslag. Omdat ik niet echt iets leuks wist om te doen, en ik eigenlijk ook niet in mijn hum was, mocht ik mijn frustratie botvieren op een oude krabpaal. Ik heb het ding flink in elkaar gemept met een hamer, daarna even knuffelen en toen voelde ik me weer iets beter. Hij vond het een goed idee om nog een test te halen, ik had geen andere uitslag meer verwacht, maar we hebben de test toch gehaald.

Vanochtend weer een test gedaan, weer geen streepje, ook niet een hele lichte. Ik moet het nu gewoon gaan loslaten. Shit happens, volgende maand hopelijk beter. Ik was vandaag niet overstuur en kon er zelfs een beetje een positieve draai aan geven. Nu is er misschien toch nog kans dat ik wat dansjes kan doen op een festival. Nou maar hopen dat het andere deel van de droom ook niet klopt. Als ik pas in november uitgerekend ben, gaat het nog een half jaar duren voor ik weer zwanger ben.

2014-08-11 16.43.12 2014-08-12 08.29.52

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.