D-day

De maand voor ik zwanger werd was ik er heilig van overtuigd dat ik zwanger was, en was ik het niet. De maand daarop was ik er heilig van overtuigd dat ik ongesteld zou worden, en was ik zwanger. Een half jaar later, afgelopen maand heb ik 2 vroege zwangerschapstesten gedaan, omdat ik weer zo overtuigd was van een zwangerschap. Zal het nu op dezelfde manier gaan als de eerste keer? 

Veel gehuild deze week, veel hoofdpijn, rugpijn, rommelend gevoel in mijn buik en niet van die belachelijke gespannen borsten als toen ik zwanger was. Donderdagavond toen mijn lief naar zijn nachtdienst was kreeg ik een mega kramp, ik dacht dat dat het teken was dat de rode feestweek begonnen was. Daarna nog 2 steken aan de linkerkant, waar ik de laatste 3 a 4 weken meer last van heb, maar ik dacht dat het dit keer bij de eventuele menstruatiekramp hoorde. Na 14 uur slapen (!!) kwam ik er achter dat ik toch niet ongesteld was. Zal het dan toch zo zijn?? Ik zei het tegen R. en hij wilde niet te enthousiast zijn over het feit dat mijn ei nog niet was gebroken. Ik snapte hem wel, het is midden op de dag, er kan nog van alles gebeuren..

’s Avonds in bed werd ik steeds blijer om het feit dat ik nog steeds niet ongesteld was geworden. Toen mijn vriend in slaap viel begon ik lichtelijk door te draaien. Zal ik zwanger zijn? Dit zal toch zeker wel een gezond kindje zijn? Zal het nu een meisje worden of weer een jongen? Misschien is het wel een tweeling. Als het een tweeling is moeten we de 1e en 2e meidennaam die we hebben dan verdelen over de kinderen? Misschien werden het wel 2 jongens? Gelukkig ben ik rond half 5 toch in slaap gevallen. Ik kon niet wachten tot ik kon testen.

Om 9 uur werd ik wakker en maakte ik mijn vriend wakker om te zeggen dat dit het moment was. Please laat het zo zijn! Alles stond weer zorgvuldig klaar in de badkamer. Bakje om urine in op te vangen, de test uit het doosje, de gebruiksaanwijzing er naast alsof het zo vreselijk ingewikkeld is om een zwangerschapstest te doen. Plassen check, staaf 20 seconden in bakje houden check, test plat neerleggen op vriend zijn nachtkastje check, het is nu 9.11 uur en ik moet 2 minuten wachten check. Zwaar ongeduldig zat ik naast mijn slaperige vriend in bed. “Het is tijd, kijk maar hoeveel streepjes er staan”. Hij zei dat er maar 1 streepje stond en ik dacht eerst nog dat hij een grapje maakte. Maar er stond echt alleen een streepje in het controlevenster en niet in het het venstertje waar ik het streepje zo graag wilde zien, er was geen twijfel over mogelijk.

Inmiddels is het 18.45 uur en ik weet nog steeds niet wat ik er van moet denken. Vanochtend hadden we een eigen merk test gedaan, die in principe net zo goed moet zijn als een dure test van een merk. Toch hebben we vanmiddag de Clearblue Digital maar gehaald voor morgenochtend. Het had zo leuk geweest als ik vandaag op mijn vader’s 50e verjaardag had kunnen zeggen: ‘Pap, je krijgt als verjaardagscadeau een kleinkind!’

Test 13-9-2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.