5 weken zwanger

Het was spannend, maar de eerste week zit er op! Iedere keer na het plassen ben ik bang dat ik bloed zie. Ik heb zelfs twee nachten gedroomd dat ik bloedverlies had. Ieder buikpijntje maak ik me zorgen.. Maar so far so good, onze kleine frummeltje zit gewoon nog veilig in mijn buik en ik ben dolgelukkig. 

Raar genoeg voelde ik me al direct veel meer zwanger dan de vorige keer. Ik probeer nu van alles te genieten, ik aai vaak over mijn buik, ik vind het heerlijk als Roy tegen mijn buik/onze uk praat. Het was vorige keer allemaal zo nieuw, ik wist totaal niet wat er komen ging of wat er aan het veranderen was. Niet dat ik nu een expert ben, maar ik kan nu dingen herkennen en dat kon ik toen uiteraard niet. Ik heb het idee dat ik me wel beter voel dan de 1e keer, al zijn we pas een week verder.

Ik moet vaak plassen, dat moest ik toen ook. Ik ben erg emotioneel en heb flinke moodswings, dat was de vorige keer ook. Verder heb ik veel minder last van mijn borsten, wat erg fijn is!!! De eerste keer waren mijn borsten zo gespannen, dat aanraken en op mijn buik slapen onmogelijk was. Nu zijn ze wel gevoelig, maar het is goed te doen en ze lijken zelfs al ietsiepietsie groter! Verder merk ik dat mijn reukvermogen al sterker wordt, maar gelukkig nog niet zo erg dat ik misselijk wordt van wat ik ruik. Ik ben ook sneller moe, nog niet zo erg dat ik echt een middagdutje moet doen, maar opblijven gaat niet lang meer lukken.

Zondag heb ik me meteen aangemeld bij Moeders voor Moeders. Ik vind het erg belangrijk dat ik op die manier andere vrouwen help om ook hun droom waar te maken. Ik ben nog niet gebeld, maar ze verzamelen pas urine vanaf de 6e week, dus er is nog tijd. Maandag heb ik ook meteen de gynaecoloog gebeld. Omdat ze nu nog niets kunnen zien als ze een echo maken, hebben we een afspraak gemaakt voor 29 oktober. Nog anderhalve week wachten en het lijkt eeuwen te duren. Het is nog niet zeker dat we dan een kloppend hartje zien, maar de kans is wel aanwezig. Ik hoop het zo erg, zou een hoop stress bij me weghalen! Het zwangerschapsdagboek is ook binnen gekomen deze week. Ik heb er alleen nog niet ingeschreven, ben bang dat ik het dan “jinx”. Ik schrijf alles nu op een kladblok en zodra ik wat meer zekerheid heb ga ik met het boek aan de slag.

We waren gisteren naar de ArenA boulevard en er was een mega Prénatal. Fantastische baby kleertjes, ik wilde het liefst al van alles kopen! Als we geen meisje krijgen, koop ik het berenpakje nog steeds in het roze 😉

 2014-10-17 18.33.06  2014-10-17 18.40.27

Boven was er nog een grote ruimte met meubels. We liepen door babykamertjes heen om te kijken wat we mooi vinden voor bij ons thuis. En voor ik het wist liep Roy achter een kinderwagen. Binnen een seconde voelde ik de tranen al dringen. Ik vond het zo mooi om hem zo te zien, maar schaamde me dood voor de tranen. Op dat moment komt natuurlijk ook zo’n mannetje om te vragen of hij ons kon helpen. Hij deed net alsof hij mijn tranen niet zag, ik was er erg blij mee. Later besefte ik me dat hij waarschijnlijk vaker zwangere mutsen ziet huilen in de winkel. Roy heeft de Zwitsal Mama buikcrème voor me gekocht. Of het bij me gaat werken moeten we nog maar eens zien, maar ik ruik in ieder geval goddelijk!

5 weken zwanger

5 weken zwanger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.