8 weken zwanger

Alweer 4 weken weet ik dat er een mini mensje in m’n buik groeit. Al bestaan mijn dagen voornamelijk uit: overgeven, slapen, misselijk zijn en kokhalzen. Toch ben ik ontzettend blij en voel ik me veel meer zwanger dan tijdens mijn 1e zwangerschap. Ik was toen minder misselijk, geen 1x overgegeven, maar ik was niet blij, voelde me niet fijn. Als ik nu boven de pot hang en mijn lief naast me staat met een glaasje water probeer ik gewoon te bedenken hoe vaker ik spuug, hoe mooier ons kindje gaat worden. Een rare theorie misschien, maar het maakt het spugen een stukje minder vervelend. 

Eindelijk kan ik het vertellen: een vriendin waar ik de laatste maanden erg veel contact mee heb is zwanger en het mooiste is nog: onze cyclussen liepen gelijk, dus we zijn rond dezelfde tijd uitgerekend!!! Ik ben zo blij!! Eerst was er een grote shock omdat de kans voor hun erg klein was dat ze op natuurlijke wijze zwanger zouden worden, het was dus ook niet de bedoeling dat ze nu een 2e kindje zouden krijgen. Ik heb het meerdere keren gedacht als ze vertelde dat ze hoofdpijn had of zich niet lekker voelde, maar ik durfde het niet te zeggen omdat die kans zo klein was en ik het dan alleen nog maar pijnlijker zou maken. Toen ik ongesteld moest worden en het niet werd door de mini bebie in mijn buik, kreeg zij een menstruatie van 2 druppels. Achteraf gezien was dit waarschijnlijk gewoon innestelingsbloed. Toen ze het me vertelde was ik zo’n beetje even enthousiast over hun zwangerschap als toen met onze eigen zwangerschap. Hoe ontzettend leuk is het om exact even ver zwanger te zijn!! Als de rest van de wereld ons niet begrijpt en denkt dat we zeikerds zijn, kunnen we in ieder geval bij elkaar zeiken haha. Afgelopen dinsdag (6 dagen na onze echo) heeft ze haar eerste echo gehad en er zat ook bij haar een klein mini mensje met een kloppend hartje! Uitgerekende datum was nu nog moeilijk vast te stellen, omdat onze kleine frummels zo klein zijn dat het moeilijk is om goed op te meten. Maar we zullen alle 2 tussen de 20 en 25 juni 2015 uitgerekend zijn denk ik.

Verder deze week weer een aantal rijlessen en mijn herexamen. Net voor de les van dinsdag weer flink overgegeven en ik was er met mijn hoofd niet bij, wat als resultaat had dat de les niet best was. Woensdag weer zwaar misselijk de les in, maar ik probeerde me te concentreren. Al een flinke tijd nam ik iedere keer een spuugzakje mee en stopte het naast me in de deur. Maar gelukkig weer niet nodig gehad. Af en toe even het raampje open doet al wonderen. Daarna naar de fysiotherapeut, ze vond dat ik er goed uit zag, beter dan tijdens mijn 1e zwangerschap. Ik hield toen al vrij snel vocht vast vertelde ze me weer, ik ben nog steeds van mening dat dat niet zo is, maar het zal allemaal wel. ’s Avonds vroeg naar bed, want donderdag was het weer zo ver!

Om 8.50 uur stapte ik de lesauto in, eerst stijf van de zenuwen, maar al vrij snel was ik op mijn gemak. Nico, m’n rijinstructeur had er vertrouwen in. Ik vond het weer doodeng, maar gelukkig wist ik dit keer wat ik kon verwachten. We hebben een stukje gereden en alles ging prima, op naar het CBR! Om 9.40 uur moest ik inparkeren op de parkeerplaats waar het examen begint, het was druk, ik raakte gestresst en het ging niet soepel. Gelukkig maar dat dit zonder examinator was. Daarna wachten in de 1e kamer. Op naar tafeltje 3 in de 2e kamer. Praatje maken, wat niet soepel verliep door de zenuwen. Man probeerde nog een grapje te maken “de ene kaasstad verruild voor de andere kaasstad”, maar ontspannen en lachen lukte niet. Daarna begon mijn examen. Het rijden ging over het algemeen goed, ik scande nu veel beter dan mijn 1e examen, maar ik handelde er nog niet altijd naar. Hij heeft een paar situaties uitgetekend waar hij me op een andere manier had willen zien handelen en hij had gelijk. Hij zei dat hij wel zag dat ik op examenniveau zat, maar er net nog niet helemaal was. Wat een k*tzooi!!!

’s Middags de huisarts op gebeld om te vragen of ze iets tegen de misselijkheid hadden en voor de zekerheid gecheckt of het spugen geen kwaad kan voor de baby. 1 a 2 keer spugen per dag kan geen kwaad gelukkig, maar ik kreeg wel Emesafene pilletjes die het overgeven EN de misselijkheid tegengaan. Had ik dat maar eerder geweten! Toen ik ze ’s middags op ging halen bij de apotheek zei ze dat ik er zeker de eerste dagen erg duf en slaperig van zou worden, ik slaap toch al een hoop dus dat overleef ik wel. Ik mocht er niet mee rijden, vandaag gezakt voor mijn rijbewijs dus dat zal ook geen probleem worden. En ik mocht er niet bij drinken, dat was ik ook niet van plan met een baby in mijn buik. Ze werden vergoed, ik heb er nu 15 meegekregen (1 voor het slapengaan innemen) en een herhaalrecept voor daarna. Goed geregeld!

’s Avonds heb ik lekker gegeten met mijn schoonmoeder en een hoop gekletst. Ondanks ik me na mijn examen voelde alsof ik me wilde begraven onder de dekens ben ik toch blij dat we samen een gezellige avond hebben gehad. We hebben het gehad over haar kleindochter, onze frummel uiteraard, geregistreerd partnerschap en het aanpassen van mijn of onze zorgverzekering. Ik moet een aantal dingetjes uitzoeken, maar ben blij dat we het erover hebben gehad  en ze met me mee heeft gekeken, zodat ik nu duidelijker weet wat ik moet uitzoeken. Roy en ik hebben er alle 2 geen verstand van en alles moet wel goed geregeld zijn voor ons kleintje.

8 weken zwanger

8 weken zwanger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.