10 weken zwanger

We zitten alweer op 10 weken, de tijd gaat ineens toch best snel!

Zaterdag hadden we Klaas, Julia en Ed op visite, we zouden het door Klaas gemaakte spel Loopvogels gaan spelen. Van te voren waren we een beetje aan het twijfelen of we nou wel of niet over de zwangerschap moesten vertellen. Het is nog wat aan de vroege kant misschien, ze wisten ook niet van de 1e zwangerschap, maar aan de andere kant voorlopig zien we ze niet dus dit is onze kans om het persoonlijk te zeggen. Meteen bij binnenkomst vertelde Roy het nieuws aan Klaas, Julia was de katten aan het aaien en ze begreep eruit dat de kat zwanger was. 😀 Ze waren beide erg enthousiast toen we duidelijk maakte dat het om onze baby ging, wat het voor mij leuker maakte om het te vertellen. De mensen die het dichtst bij ons staan wisten van de 1e zwangerschap, die zaten dus ook een beetje op een 2e zwangerschap te wachten en zijn dan automatisch minder in shock of enthousiast. Niet omdat ze het minder speciaal vinden, maar simpelweg omdat het eraan zat te komen. Daarna kwam Ed (Roy’s gamemaatje), die was ook erg enthousiast, maar ook een beetje in shock. Hij kon volgens mij nog niet helemaal geloven dat Roy volwassen is en nu papa wordt. We hebben met z’n allen een hele leuke dag gehad. Rond een uur of 6 merkte ik dat ik minder scherp werd en toch weer misselijk. Half 7 gingen ze naar huis, dus dat was perfect timing.

Zondag hadden we een verrassingsuitje met Carola en Alex, althans het was een verrassing voor Roy en Alex. We gingen naar een escape room in Amsterdam. Je krijgt een uur de tijd om een geneesmiddel voor zombies te vinden en zo Amsterdam te redden. Het geneesmiddel was niet het moeilijke deel, maar de kamer dan weer uitkomen wel. Je vind dan bijvoorbeeld een usb stick, daarna in een andere kamer een ding waar de usb stick in gaat, als je hebt gevonden waar je het kan aansluiten geeft hij een cijfer aan. Iemand anders vond door een andere opdracht dan weer batterijen en een radio, als je de radio op de frequentie zet wat de usb stick aangeeft dan begint er ineens een stem te praten. Er was ontzettend goed over nagedacht. Was bang dat het allemaal te makkelijk zou zijn, maar wij hadden met z’n 4en toch 53 minuten nodig om er uit te kunnen komen (inclusief geneesmiddel natuurlijk). Daarna met z’n allen richting Edam om nog even gezellig te eten.

Maandag ben ik eindelijk begonnen met schrijven in mijn babyboek. Ik had wel al in het kladblok de antwoorden opgeschreven, maar durfde ze nog niet in het boek zelf te schrijven. Verder heb ik meerdere babydromen gehad deze week, wat me een heel goed en rustig gevoel geeft. Dromen waarin ik mezelf met een dikke buik zie, eentje waar ze alle mogelijke testen hebben gedaan en het kindje was helemaal gezond. De meest bizarre was dat ik ineens onze baby had, er was geen kraamhulp of verloskundige, Roy en ik lagen ineens POEF! met een pasgeboren baby op bed. Ik probeerde borstvoeding te geven, maar wist niet hoe ik dat moest doen. Uiteindelijk heb ik de baby op de matras gelegd en ben ik er boven gaan hangen. Niet de meest ontspannen manier om borstvoeding te geven, maar het werkte. We waren daarna vergeten om hem/haar te laten boeren en daardoor poepte hij ineens zijn luier tot de rand aan vol. Niet dat dat iets te maken heeft met het boeren, maar zo ging het nou eenmaal in de droom. Roy maakte de luier los en liet het zo op het bed liggen waardoor het hele bed onder de poep zat. Vond het opzich wel grappig om te zien dat ik blijkbaar in mijn droom toch ook een tikje onzeker ben over hoe gaan we dat doen als de kraamhulp naar huis gaat enzo, maar vond het toch heel fijn om een blik in de toekomst te hebben.

Verder heb ik vandaag een bloedneus gehad, wat ik nooit heb. Heb het bij de vorige zwangerschap ook gehad en begreep toen dat dat normaal was omdat je slijmvliezen, dus ook die in je neus, beter doorbloed zijn. Gelukkig was ik thuis, zou zo lullig zijn als je in de winkel staat ofzo. Vandaag en gister gaat het weer even goed met de misselijkheid, maar de dagen daarvoor waren echt een ramp. Om mezelf een beetje te verwennen heb ik een Angelsound doppler gekocht, een roze, al weet ik voor 90% zeker dat het een jongen is, ik heb nog hoop! Ze zeggen dat je het hartje goed kan horen vanaf 12 weken, maar uiteraard hebben we het wel geprobeerd. Helaas zonder resultaat. Gelukkig kunnen we maandag weer kijken en hopelijk luisteren naar ons kindje bij de gynaecoloog.

10 weken

10 weken zwanger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.