21 weken zwanger

Een lichtelijk stressgevoel begint al bij me te komen als ik denk aan alles wat er nog moet gebeuren. In de babykamer, onze slaapkamer, de ingebouwde boekenkast. Het ene moment realiseer ik me dat we ‘pas’ op de helft zijn en dat het allemaal wel goed komt. Maar ik denk voornamelijk dat we ‘al’ op de helft zijn, of zelfs over de helft zijn en dat we op moeten schieten. Wat nou als ons kindje besluit eerder te komen? Wat nou als we een paar dingen krijgen die tegen gaan zitten? 

Vorige week hebben we al het behang eraf gestoomd, wat een klus was dat! Nu was het tijd om al het houtwerk te schuren. Gelukkig kregen we hulp van Chiel. Ik ging zondag samen met mijn schoonmoeder naar de paranormale beurs in Volendam. Was erg benieuwd, ik geloof absoluut dat er meer is, maar ik denk ook dat er een hoop neppe mensen tussen zitten die denken dat ze een gave hebben. Als eerste gingen we naar een vrouw die tarotkaarten voor me ging leggen. Ze vroeg of ik een vraag had. Hmm, daar had ik helemaal niet overnagedacht. Nee, ik had geen vraag.. Of wel, gaat het goed met mijn kindje? Ze zei dat ze verder niets over mijn kindje ging zeggen, dat ging gewoon goed. Ofdat ik wist wat het geslacht was? Ja, dat weet ik. En wat is het? Een jongen.. Oh ja dan kreeg ik het toch goed door. Pfff, ja zo kan ik het ook! Daarna vertelde ze me dat er werk voor me in het vooruitzicht lag. Dat had ik niet verwacht. Dat was eigenlijk niet de bedoeling. Het zou goed te combineren zijn met ons kindje, geen kantoorbaan, maar via vrienden/kennissen iets in een klein winkeltje. Het klinkt wel leuk, dus ben benieuwd!

Na deze voorspelling mocht ik 5 kaarten uit het dek halen en aan haar geven. De kaarten gaven aan dat ik een rot tijd achter de rug had, dat er heel veel groei aan zat te komen en dat er iets gebeurd is in vriendschappen. Ik vond het lastig om niet teveel prijs te geven. Bovenop de kaarten die ik had uitgekozen, legde zij 5 nieuwe kaarten. Ook daar kwam weer uit dat ik veel ging groeien. Daar werd ik toch wel erg blij van, had ook niet echt anders verwacht. Iedereen die vader of moeder wordt groeit, maar het is prettig om te weten dat ik niet langer stil sta in mijn leven, wat wel lang zo heeft gevoeld of eigenlijk ook gewoon zo was. Als laatst mocht ik weer 3 kaarten trekken, de engelenkaarten, en daarbij kwamen 3 spreukenkaarten. Vooral om de middelste kaarten begonnen de tranen toch weer te lopen.

2015-02-01 13.35.02
Daarna gingen we bij een andere vrouw, Natascha, aan tafel zitten, zij deed o.a. aan automatisch schrift. Ik had er nog nooit van gehoord. Ze had een kladblok en een pen, ze zou de hand van mijn schoonmoeder pakken en een boodschap doorkrijgen. Ze weet van te voren niet wat er voor boodschap komt, het kan ook een bericht zijn van een overleden iemand die ze doorkrijgt. Mijn schoonmoeder vroeg of ze mijn hand vast mocht pakken, natuurlijk mocht dat. Natascha gaf aan dat ze dan misschien niet mijn schoonmoeders boodschap door zou krijgen, maar mijn boodschap. Ik was erg benieuwd en onder de indruk dat ze achter elkaar 2 kantjes volschreef. Toen ze klaar was met schrijven ging ze voorlezen wat er op haar kladblok stond. Het was een positieve boodschap voor mijn schoonmoeder met adviezen daarin. Er waren een paar dingen die ik goed kon plaatsen bij haar, ook iets wat ik niet helemaal begreep, maar misschien dat mijn schoonmoeder dat zelf wel begrijpt of gaat begrijpen. Over onze zoon/haar kleinzoon zei ze o.a. het volgende:

Wees gerust, je kleinzoon maakt het goed. Zeer zuivere, hartverwarmende ziel met zijn eigen overtuigingen en normen. Hij kan praten op een niveau die jullie versteld doet staan. Hij bezit veel kennis en communiceert vooral met oma telepathisch. Mama, ga er voor openstaan, want hij praat al tegen je.

Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die dit ook in twijfel trekken, maar ik voelde me hier een stuk prettiger bij. (lees: hier geloof ik wel in) Daarnaast was het ook gewoon een hele prettige vrouw om bij te zitten. Vond haar helemaal niet zweverig, gewoon lekker normaal. Na deze ervaring zijn mijn schoonmoeder en ik nog even wat gaan drinken om het allemaal te kunnen nabespreken. Mijn persoonlijke mening is dat de vrouw van de tarotkaarten erg vaag was in haar uitspraken. Ja, ik kon me wel vinden in de dingen die ze zei, maar bijna alles wat ze zei was op iedereen toe te passen. Iedereen heeft wel eens een rotperiode gehad, iedereen heeft wel eens gedoe in vriendschappen, iedereen slaapt wel eens slecht etc. Ze heeft me niet erg overtuigd. Natascha daarentegen sloeg wel echt met meerdere dingen de spijker op de kop. Ze stelt geen vragen, leest iemands lichaamstaal niet, ze pakt je hand en begint te schrijven. Vond het erg gaaf om mee te maken!

Toen ik thuiskwam hadden Chiel en Roy al een deel af. Ik heb nog wel even meegeholpen, maar de mannen waren er duidelijk een stuk handiger in. Ze hebben zo hard doorgewerkt dat alles af was toen ik hun borden volschepten. Maandag kwam oompie Glenn nog even met zijn hoekfrees om de scherpe hoeken op de balken mooi rond te maken. Vind ik veel prettiger, aangezien het ledikantje eronder staat en ik er niet aan moet denken dat onze zoon z’n schedel open haalt aan die balken. Better safe, than sorry 😉

Donderdag moest ik om mij om half 11 melden bij het UWV in Alkmaar. De arts stelde wat vragen over mijn bekkenklachten, vroeg wat wel en wat niet ging en kwam daarna al snel tot de conclusie dat ik zo niet kon werken. box bopitaPeettante Carola had op internet naar een mooie box voor ons kleintje gezocht en ze had de perfecte gevonden. Omdat dat ook in Alkmaar was, zijn we na de afspraak bij het UWV meteen daarheen gereden. Het was een mooie stevige box van Bopita, koloniaal inclusief lade en verstelbaar. Hij voldeed aan alle eisen en Roy vond em ook erg mooi, dus we hebben hem meegenomen. Carola en uiteraard ook Alex, heel erg bedankt voor dit mooie cadeau! ❤

Op de terugweg zijn we naar de Prénatal gegaan. Al jaren droom ik ervan, en vandaag ging het eindelijk gebeuren: ik mocht mijn ‘blije doos’ ophalen. Uiteraard kon ik het niet laten om ook nog wat voor de kleine man te kopen.

2015-02-05 12.57.392015-02-04 13.51.292015-02-06 13.54.49

’s Middags kwam de stukadoor die ook onze wc heeft gedaan. Omdat de ondergrond rampzalig was, hadden we eerst een stuclaag nodig voordat we konden gaan schilderen. Wij dachten dat de grove spaanplaten juist goed zouden zijn om te stuken, maar helaas was dit juist niet zo. De kans zit er dik in dat als hij toch gaat stuken over de spaanplaten heen dat het er over een paar maanden weer afligt. In mijn hoofd gingen meteen alle alarmbellen af, ik zag mezelf al hoogzwanger en boemberdeboem, de hele babykamer ligt in duigen. Wat een ramp! De oplossing: alle spaanplaten eruit slopen (lees: rondom, alle muren in de babykamer), nieuwe gipsplaten erop en daarna stuken. Ik was erg blij dat we de totaalprijs hoger hadden geschat, waardoor we nu een meevaller hadden, aangezien overal gipsplaten ook weer centjes kosten. Roy kan doordat er nieuwe platen op moeten ook eindelijk een stopcontact maken in de badkamer. Daar heeft hij het al heel lang over en hij heeft absoluut gelijk dat dat beter zou zijn, maar ik zag ons huis al in een bouwval veranderen. Gelukkig kan hij veel zelf en krijgt hij hulp van oompie Glenn. Op 28 februari, als ik aan het rondwaggelen ben op de negenmaandenbeurs, zal het kamertje gestuct worden. Paar dagen later verven en dan kunnen we eindelijk de babykamer in gaan richten!

2015-02-06 17.13.21 2015-02-06 17.13.29 2015-02-06 17.13.49

Vandaag is Roy hard aan de slag geweest in de babykamer om de spaanplaten eruit te slopen. Toen ik terug van de fysio kwam, was het allemaal zo goed als klaar. Ging een stuk sneller dan ik had verwacht. De kozijnen blijken toch nog een beetje extra liefde nodig te hebben, maar ook dat zal vast goed komen.

21 weken zwanger

21 weken zwanger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.