25 weken zwanger

Een lekker weekje gehad: grote stappen in de babykamer, de babynaam staat bijna vast en een weer nieuwe goodies in the pocket! Hoe dichterbij zaterdag de 28e kwam, hoe meer ik er tegenop ging zien. Niet omdat de babykamer gestuct ging worden natuurlijk, daar was ik maar al te blij mee. Maar wel dat we naar de negenmaandenbeurs zouden gaan en ik wist dat het heel pijnlijk zou gaan worden om daar de hele dag te lopen. Ondanks ik al een paar keer de tip had gehad om met een rolstoel de beurs over te gaan vond ik dat nog net te ver gaan. De tip om mijn bekken/heupen in te tapen met rekverband nam ik wel aan. Dat zien mensen niet. Vrijdagavond toch besloten om voor een rolstoel te gaan, maar die moet je blijkbaar reserveren. ’s Avonds nog een mailtje gestuurd, maar helaas zaterdagochtend geen bevestiging van de reservering ontvangen. 

Met goede moed vertrokken mijn lief en ik richting Amsterdam RAI, daar zouden we Carola en Alex meeten. Na een tijdje vast te hebben gestaan op de afslag stonden we bij het stoplicht voor de RAI. Carola en Alex hadden route 11, dus in plaats van slim te zijn en meteen de parkeergarage in te rijden besloten we toch om route 11 op te zoeken. We kwamen steeds verder bij de RAI uit de buurt en steeds meer in de buurt van de ArenA. Toch maar weer besloten om terug naar de RAI te rijden. Tegen de tijd dat we weer in de buurt waren was de parkeergarage vol en begonnen de irritaties op te lopen. Uiteindelijk hebben we maar besloten om de auto in een andere parkeergarage te zetten, een stuk te lopen en Carola en Alex te meeten die met een pendelbus onze kant op zouden komen. Heerlijk zo’n goed begin.. Missie 2: op zoek naar een rolstoel!! We kwamen aan bij ingang C, maar werden doorgestuurd om naar binnen te gaan via ingang D. Toen we daar eindelijk binnen kwamen werden we van balie naar balie en van de ene ingang naar de andere ingang gestuurd. 2015-03-01 11.59.50Na zo’n half uur lopen stonden we weer buiten voor de deur bij ingang C en moesten we de Elysium ingang hebben, die gelukkig in zicht was.. “Nee helaas, alle rolstoelen zijn al vergeven” TOP!! Al die moeite voor jan met de korte achternaam. Zonder rolstoel weer terug om Carola en Alex te zoeken en daar kon pas het negenmaandenbeursavontuur beginnen.. gefrustreerd en wel.. Ik ben blij dat ik dit met mijn zwangere vriendin en onze mannen heb kunnen doen, maar achteraf gezien was het het niet waard. Vergeleken met mijn bezoek in 2009, was het nu een stuk minder qua goodies. Beetje jammer, want daar ging ik voor haha

Na de beurs zijn Carola en Alex met ons meegegaan naar huis. Mijn getuige heeft me nog even geholpen met mijn back up trouwjurk aantrekken. Hij past echt net, hoe mooi hij ook is, ik ben bang dat als we over 3 weken gaan trouwen ik te dik ben voor de jurk. Als zoonlief dan schopt scheurt de jurk waarschijnlijk. Maar toch fijn om een back up jurk te hebben, al ga ik er vanuit dat ik gewoon de jurk die ik besteld heb aan kan.

Zondag hadden we een dagje niets gepland staan. Aangezien we de komende weken iedere dag druk in de weer zijn, keek ik erg uit naar deze dag. Uitslapen ging helaas al niet. Toen toch maar in de babykamer een beetje aan de slag gegaan. De stukadoor had erg mooi werk afgeleverd, maar die troep gaat natuurlijk wel overal op plintjes enzo zitten, dus aan de schoonmaak. Daarna kwamen Glenn en Annelike even op visite om de vorderingen in de babykamer te bewonderen.

Maandag hebben we de papieren inclusief kopietjes van de identiteitsbewijzen van de getuigen ingeleverd bij het stadskantoor. Dat kan ook weer van de lijst af. Een weekje later worden we weer verwacht, dan gaan we in ondertrouw. Na het stadskantoor richting Purmerend om te gaan kijken naar ringen. We waren erg snel klaar, we zagen 1 set die we alle 2 meteen erg mooi vonden, stond goed en zat lekker. We hebben alleen 2 maten nodig die ze net niet op voorraad hadden. Omdat we ze ook via de site konden bestellen zijn we weer weggegaan. Op naar de bouwmarkt om sierlatjes, grondverf en verf voor het plafond te halen. Ook weer in de pocket!

Omdat verder overleg niet meer nodig was, wilde ik dinsdagochtend de trouwringen bestellen. Op de site stonden de halve maten die wij nodig hebben er precies niet tussen. Even bellen naar de winkel. Ik werd afgescheept met dat ze niet op voorraad zijn en dat ze niet weet wanneer ze weer op voorraad komen. Toen ik zei dat we 30 maart gaan trouwen en dat ik de gok dus niet kan nemen om maar gewoon af te wachten wanneer ze er weer zijn. Zei ze dat ik de andere filialen kon bellen om te vragen of ze ze daar nog wel hadden. Belachelijk! Ik vroeg netjes of zij dat niet na kon kijken of bellen, maar ze gaf aan dat ze er zeker 2 uur over zou doen om de andere 95 filialen te bellen en dat ze klanten had. Geirriteerd belde ik naar het filiaal in Amsterdam Noord en daar kreeg ik te horen dat ze gewoon in het systeem kon nakijken waar de ringen op voorraad zijn. Wat een stom wijf, ze had gewoon geen zin om moeite te doen! Helaas waren onze maten alleen op het hoofdkantoor op voorraad, maar ze zouden besteld worden.

Dinsdag en woensdag hebben we al het houtwerk in de grondverf gezet. Weer een stapje. Oompie Glenn kwam woensdagmiddag om alles af te kitten en de sierlatjes om het kozijn en de deur te maken. Zag er meteen al 10 keer beter uit. Donderdag nog wat laatste dingetjes gehaald bij de bouwmarkt. Daarna kon het echte feest beginnen. De balken, kozijn, deurpost en deurplinten in dezelfde kleur verf als de meubeltjes. Wat een verschil al meteen!! Roy heeft het plafond nog gewit toen ik uitgeteld op bed lag. Toen hij klaar was kwam hij dolenthousiast de slaapkamer binnen: “Ik wil doorpakken, dit plafond kan ook wel een likkie verf gebruiken!” 2 minuten later lag mijn aanstaande tegen me aan te slapen hihi.

2015-02-28 16.33.44 2015-03-05 14.34.35

2015-03-05 10.19.47 2015-03-05 15.45.29

2015-03-05 15.46.02 2015-03-05 18.13.19

Vandaag heb ik Roy naar zijn werk/school gebracht. Waar hij weer een examen dik heeft gehaald trouwens!! Snel thuis douchen en door naar de fysiotherapeut. Vanaf de fysio meteen weer door om Roy weer in Amsterdam op te halen en saampies naar Amsterdam Noord om de trouwringen op te halen. We vinden ze nog steeds erg mooi en ze pasten perfect! We wilden ze graag laten ingraveren. In Roy’s ring: ~ 30.03.2015 ~ en in mijn ring: ❤ 30-03-2015 ❤ Maar uiteraard moet er weer iets niet gaan zoals wij het willen. De tekens kunnen alleen via het hoofdkantoor worden gedaan. De datum staat er in ieder geval in en dat is het belangrijkst! Toen we even voor een bril gingen kijken, vroeg de opticien of ik zwanger was. Nou is mijn buik niet echt meer te missen, maar was toch trots toen ik kon bevestigen dat ik inderdaad zwanger ben. De eerste “vreemde” die het ziet/vraagt.

Roy is vanavond boodschappen gaan doen en heeft nog een laag verf over al het houtwerk aangebracht, terwijl ik bij mijn schoonmoeder mijn trouwjurk aan het passen was. Ik had de jurk in maat 36 en in maat 38 besteld, woensdag werden ze eindelijk bezorgd. Nog voor ik mijn jurk aan had begon ik al te janken. Ik denk dat dat een goed teken is 😉 Hiervoor had ik een jurk besteld via marktplaats en voelde me in die jurk een “moeke” en niet een bruid, nu wel. Woensdag kreeg ik in mijn eentje niet de rits dicht, dus vandaag voor het eerst goed kunnen kijken bij mijn schoonma. Ook meteen de bijpassende schoenen gepast. Heel gek, ik voelde me echt een bruidje. Ben zo benieuwd naar hoe het eruit ziet met een mooi kapsel, make up, sieraden en mooie nageltjes. Voor nu is het in ieder geval al perfect!

25 weken zwanger

25 weken zwanger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.