Een half jaar zwanger

26 weken zwanger, precies een half jaar.. De tijd gaat zo belachelijk snel! Ik vind het niet erg dat de tijd vliegt, begrijp me niet verkeerd ik vind het helemaal geen straf om zwanger te zijn. Ik word vertroeteld, krijg een hoop cadeautjes, ik mag overal en om alles janken zonder dat ik gek word aangekeken. Maar toch kijk ik, en Roy ook, al erg uit naar de bevalling en vooral naar het moment dat we onze zoon eindelijk kunnen ontmoeten. Nu pas weet ik dat je bepaalde fases hebt in je zwangerschap, of misschien heb ik dat alleen, dat kan ook. In het begin ben je zo bezig met de kwaaltjes dat je helemaal nog niet nadenkt over wat voor karakter je kind zal hebben of hoe hij eruit gaat zien. Daarna was ik erg gefocust op mijn buik, bijvoorbeeld wanneer ik een groeispurt had of welke weken de groei juist een beetje stil stond. Toen kwamen de schopjes. Ik geniet er nog steeds van en maak er (misschien te) veel filmpjes van, maar ik ben er inmiddels alweer aan gewend. M’n buik zelf gaat ook steeds meer in de weg zitten, iets simpels als sokken aandoen of je scheren wordt al een stuk lastiger. Nu ben ik dus in de fase beland waarop ik mijn kind gewoon wil vasthouden en knuffelen. 

2015-03-07 18.16.31We hebben weer een lekker babykamer-klus-weekje achter de rug. Alhoewel mijn bekken het minder fijn vond, ben ik wel erg blij dat je de kamer nu echt per dag vooruit ziet gaan. Zaterdag voorstrijken met een goedje en toen alles weer was opgedroogd waren de blauwe muren aan de beurt! Het was best wel heftig toen de eerste verf er op ging, vroeg me echt af of ik wel de goede keuze had gemaakt, het was wel errug blauw! 2015-03-08 20.02.27Roy vond de verf voor dat het op de muur ging niet blauw genoeg. Maar toen de 2 muren klaar waren, waren we er alle 2 erg blij mee!! Zondag de 2e laag op de blauwe muren. Daarna in Purmerend een wiegje ophalen wat ik via marktplaats had gekocht. Ik wilde heel graag dat ons kindje in hetzelfde wiegje zou liggen als waar mijn zusjes in hebben gelegen, maar daar moest nog aardig wat aan gebeuren. Om het te stofferen, matrasje erin etc kost toch weer een hoop geld. Daarnaast wil ik alles graag zsm af hebben en ik had nog niet eens een adresje voor wie het opnieuw kon stofferen. Dus nu eindelijk de knoop doorgehakt om toch een wiegje van marktplaats te halen, inclusief matras en aerosleep topmatras.

En toen was het alweer maandag 9 maart 2015 14.00 uur: we gingen in ondertrouw! Ik wist van te voren dat het niet heel veel zou voorstellen, een paar papieren tekenen en met een kwartiertje sta je weer buiten, maar ik was me een partij zenuwachtig! Nadat we alle gegevens hadden gecheckt, het trouwboekje hadden uitgekozen en hadden getekend konden we elkaar eindelijk verloofde noemen. Dat hebben we dan ook zeker 30 keer die dag gedaan haha.

2015-03-09 14.07.392015-03-09 14.07.552015-03-09 14.08.41

Dinsdag kwam mijn oom even op de koffie. Daarna heb ik Roy naar zijn werk gebracht en ben ik doorgereden naar Nieuwegein waar Cor woont. Omdat de wandplank die bij de babykamer hoort te groot is voor waar wij hem op willen hangen, zou Cor een kleinere wandplank maken. Ik gaf hem vrij spel, zolang er maar een plankje is waar ik m’n zwitsal flesjes op kan zetten en een paar haakjes eronder. Maar ik had het kunnen weten, de ouwe kluskoning heeft de wandplank exact nagemaakt!!! We zijn er zo ontzettend blij mee, nu hoort tie alsnog echt bij de babykamer.

2015-01-12 20.36.47 2015-03-10 16.42.04

Daarna zijn Cor en ik nog even naar de babydump in Utrecht geweest. Een wiegdeken, kledinghangers en een zacht broekje gekocht. De oude kluskoning zag een spijkerbroekje met bretels die hij echt niet kon laten hangen. “Deze moet hij wel hebben!!” En hij had gelijk, het was wel echt een stoer broekje! Onze kleine man is dus weer flink verwend. Na 2 potjes dobbelen en dik verliezen ben ik door naar Gouda gereden. Met mijn oudste zusje nog even door de Mc Drive en daarna een paar uur mijn moeder verveeld totdat ik om 11 uur mijn verloofde weer van zijn werk kon halen. Eenmaal thuis had ik het gevoel dat ik naar Spanje en terug was gereden, maar het was een gezellig dagje!

wpid-img-20150311-wa0004.jpegwpid-img-20150311-wa0006.jpegwpid-img-20150311-wa0008.jpeg

Woensdag weer manlief naar zijn werk brengen, die er nu extra vroeg moest zijn omdat er ook nog een brandweertraining was. Daarna was eindelijk mijn afspraak bij de schoonheidsspecialiste. In mijn 1e zwangerschap riep ik al dat ik wilde gaan. Blijkbaar vind mijn huid zwanger zijn niet zo leuk, ik kom onder de pukkels en ellende te zitten. Inmiddels een jaar later was ik nog niet geweest. Via groupon een deal voor een luxe behandeling van 90 minuten en ik had er zelf wimpers/wenkbrauwen verven bijgeboekt. Ik was zo ontspannen dat de kleine man helemaal los ging terwijl ik daar lag te genieten. Na 2 uur kon ik weer naar buiten, onder de rode plekken, maar was zo ontspannen dat het me geen moer kon schelen hoe ik eruit zag. Daarna nog even bij de Mac een milkshake gehaald  en uiteraard lekker in het zonnetje opgedronken. Laten we hopen dat het 30 maart ook zulk mooi weer is! Eenmaal thuis heb ik de wandplank zijn eerste verflaag gegeven. Ik ben er een uur mee bezig geweest!! Soms is het echt niet handig om zo’n pietje precies te zijn 😉

Toen we 8 weken zwanger waren heeft mijn schoonmoeder een kinderwagen gekocht. In eerste instantie om zelf mee te lopen als de kleine bij oma is, maar wij vonden het onnodig om 2 kinderwagens te gebruiken voor 1 kind dus zouden wij waarschijnlijk deze ook gaan gebruiken. Na een grondige inspectie en lang gesprek hebben Roy en ik besloten om toch zelf naar een kinderwagen te gaan kijken en mocht het bijvoorbeeld om financiële redenen niet lukken, dan kunnen we altijd nog de wagen gebruiken die er al is. joolz_day_earth_edition_elephant_grey_1Inmiddels heb ik mijn zinnen gezet op een Joolz kinderwagen, uiteraard in overleg met future hubby haha. Een aantal wagens vielen al af, de Bugaboo wagens vond ik te laag (zelfs voor mijn korte pootjes), de Stokke wagens vonden we te modern/weird, tussen de Mutsy wagens zaten wel mooie, maar ik wilde dan wel weer echte banden en geen plastic wieltjes. Ja, ik weet het, ik ben een lastig type. Mijn zoektocht begon dus naar de Joolz Bloom, de oude versie. Maar na weer een gesprek kwamen we tot de conclusie dat het wellicht niet verstandig zou zijn om nu een wagen te kopen die al een tijd niet meer verkocht wordt. Als er nu iets stuk gaat hebben we nog marktplaats, maar als kind 2 in de wagen gaat zal het al een stuk moeilijker worden om onderdelen te vinden. We kunnen dus beter iets meer uitgeven en de Joolz Day kopen. Helaas ben ik niet de enige die het een mooie wagen vind, dus zodra er eentje op marktplaats wordt gezet begint er een biedingsoorlog. En dubbel helaas voor mij, had C.K. exact dezelfde smaak en een groter budget dan wij hebben. Inmiddels ben ik lichtelijk verslaafd aan op marktplaats kijken of er nog een nieuwe joolz online is gezet, maar zodra ik weer een bod van C.K. zie zakt de moed me in de schoenen. Ik stond gister reserve voor een ecru kleurige joolz, heb liever grijs of zilver, maar deze was ook erg mooi. Degene die de wagen verkocht, had me gezegd dat als de koop niet door zou gaan dat ik de wagen dan op mocht halen. Na ons gesprek bleven mensen doorbieden met het hoogste bod van, ja je kan het al raden: C.K. Ik heb niets meer gehoord over de wagen, dus als de 1e koper de wagen niet gewoon heeft opgehaald hoop ik dat ze de wagen verkocht heeft aan C.K. zodat ik nu eindelijk ook weer eens een kans maak.. Zwaar frustrerend!

Donderdag kwam om 13.00 uur de trouwambtenaar voor het kennismakingsgesprek. Ze had van te voren al gezegd dat het zo’n 2 uur zou duren. Ze had een hele vragenlijst mee met als eerste, zoals zij het noemde ‘weet-vragen’. Wat onze gegevens zijn, wie onze ouders zijn, de getuigen, ga zo maar door. Daarna vragen over hoe we elkaar hebben leren kennen, hoelang we samen zijn, waarom we Carola en Chiel als onze getuigen hebben gekozen. Uiteraard ook vragen over waar we willen dat onze gasten zitten, of we muziek willen, wie er eerst de zaal ingaan de gasten of wij zelf, of we met de gezichten naar de gasten toe of juist andersom willen zitten. Als laatste kwamen de moeilijke vragen: “Wat wil je je jullie kind meegeven? Wat vinden jullie belangrijk in het leven?” Pfoe! Als het je zo out of the blue wordt gevraagd zit je elkaar toch even aan te kijken van damn wat gaan we hier nu weer op antwoorden. Misschien had ze de vragenlijst beter van te voren kunnen doormailen 😉 Al met al zijn de 2 uur voorbij gevlogen, het is een ontzettend leuke en gezellige dame, ik ben blij dat zij ons trouwt en niet een of andere stijve muts of saaie vent!

Na alle gezelligheid moest er ook weer gewerkt worden. Dus de kluskleren gingen weer aan en dit keer gingen de potten met grijze verf open. En weer hadden we onze twijfels toen de verf de muur op ging. Van mij had het donkerder gemogen, zodat het contrast groter zou zijn. Roy vond de kleur niet erg bijzonder. Nadat vandaag opa en oma Scheers op visite waren geweest hebben we de 2e laag grijs aangebracht en het tape verwijderd. Van mij had het nog steeds iets donkerder gemogen, maar we zijn er alle 2 een stuk gelukkiger mee dan gisteren. Het houtwerk springt er overal uit, wat onze bedoeling was en het heeft alsnog een rustige uitstraling. Ik kreeg zelfs een compliment van mijn geliefde dat hij toch wel erg blij was met de kleurencombinatie en dat hij vond dat ik dat goed had uitgekozen. In dit geval dan wel weer goed dat ik me niet heb laten omlullen, anders hadden we nu een hele kamertje gehad met een kleur waar de kleine na 5 minuten hoofdpijn van krijgt.

2015-03-13 19.33.38 2015-03-13 19.34.15

Morgen de laatste stukjes waar we met de tape de verf er weer af hebben getrokken bijwerken, de verwarming en leidingen verven en de 2e verflaag op de wandplank doen. De deur krijgt ook nog een kleurtje maar we zijn er nog niet over uit welke dat wordt, dus dat komt later. En dan maandag kunnen eindelijk de meubels erin!! Zin in!!!

26 weken zwanger

26 weken zwanger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.