Mijn eerste brief aan jou

Lieve ……,

In mijn negenmaandendagboek stond de opdracht om een brief aan je te schrijven. Je zit al 30 weken in mijn buik, 24 uur per dag in mijn gedachten en toch is het moeilijk om een brief aan je te schrijven. Je bent een droom die uitkomt, ik wil dat je dat weet. Al heel mijn leven droom ik van het moederschap, toch heb ik geen idee wat er komen gaat en dat maakt me soms wel onzeker. Je papa en ik proberen ons zo goed mogelijk voor te bereiden, maar het is nieuw en we moeten een hoop leren. Ik hoop dat je weet dat ook als we fouten maken, we alles doen uit liefde voor jou. 

In mijn buik ben je een erg aanwezig mannetje. Je slaat, schopt en draait de hele dag. Mensen hoeven niet aan mijn buik te voelen, ze zien je bewegen. Je papa en ik zijn zo benieuwd of je ook zo druk bent als je straks geboren bent of ben je net zo’n slaapkop als je moeder? We praten veel over je, over hoe we denken dat je eruit gaat zien, over of je een draak wordt, een lachebekkie of een heel schattig boefje, over plekken waar we met je heen willen, dingen die we met je willen doen, sporten/hobby’s/banen die je misschien wel leuk gaat vinden. Maar ook over hoe eng ik het vind dat ik je straks niet meer continu bij me kan hebben. Als je wordt geboren moeten ze je nakijken, aankleden, daarna wilt kraamvisite met je knuffelen en nog enger: er zijn al een hoop mensen die staan te springen om op je te passen. Ik zal je zoveel als ik maar kan meenemen en bij me houden, maar er komt een moment dat het niet kan, dat ik je al is het maar voor een uurtje bij iemand moet “achterlaten”. Het idee alleen al dat we dan van elkaar gescheiden zijn vind ik doodeng!

Dus ookal doe je me iedere dag pijn, bezorgd je me maagzuur en wil ik je dolgraag vasthouden: blijf toch nog maar lekker zitten, zo zijn we in ieder geval samen.

We houden heel veel van je, tot over een paar weekjes!

roy_en_chantal 056

Een gedachte over “Mijn eerste brief aan jou

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.