35 weken zwanger

De laatste loodjes.. Steeds meer mensen wensen me succes of sterkte bij de laatste loodjes. Ik had geen idee wat het inhield, ja dat het allemaal wat zwaarder wordt, maar geen idee wat het ECHT inhield. Nu snap ik het wel, denk ik. Alles begint pijn te doen, mijn lichaam is zwaar en heeft het zwaar. Zwanger zijn wordt steeds minder leuk op deze manier, want laten we eerlijk zijn wie geniet er nou van opgezwollen voeten of aambeien?! 

Het weekend van 9 en 10 mei hadden we ingepland om te gaan beginnen aan project slaapkamer. We hebben een grote slaapkamer, maar ik dacht dat er niet echt veel instond. Verkeerd gedacht! De babykamer en overloop staan helemaal vol (met bed, nachtkastjes, tv, kaptafel etc etc). De matrassen liggen beneden midden in de woonkamer. Kamperen in eigen huis. Roy en ik hadden een paar dagen daarvoor nog een gesprek over waarom het per se nu moet gebeuren en niet als die kleine geboren is. Ik was al mega voorstander van de slaapkamer opknappen voor hij geboren wordt, maar nu we al bijna een week aan het kamperen zijn inclusief wasrek midden in de woonkamer en de bovenverdieping zo volgebouwd is dat je amper naar de badkamer kan, ben ik helemaal blij dat we het nu doen. Het kost een hoop energie, einde van de dag heb ik belachelijk pijn in mijn bekken en rug, maar het is het allemaal waard. Zaterdag en zondag hebben we alles geschuurd, dinsdag en woensdag hebben we alle balken/kozijnen/plafond en plinten wit geverfd. Aankomende maandag/dinsdag/woensdag heeft Roy middagdiensten en ben ik weg, dus we kunnen pas donderdag weer verder in de slaapkamer. Volgend weekend dus hopelijk weer lekker in ons bedje slapen in een gepimpte kamer. Blij!

IMG_0666 IMG_0715

Zondag was het natuurlijk ook Moederdag! Pijnlijke dag omdat we vorig jaar op Moederdag ons kindje hebben begraven. Maar hoe krom het ook klinkt, het is ook een mooie dag, omdat het dus mijn eerste Moederdag is en er weer een wondertje in mijn buik zit. Mijn lieve man maakte me wakker met een ontbijtje op bed inclusief Blond Mama servies. Daarna kreeg ik post, een kaart die mijn moeder en zusjes voor me hadden gemaakt. Ik maakte de kaart open en het muziekje van mijn lievelingsprinsessenfilm ‘Enchanted’ begon te spelen. “That’s how you knowwww, that’s how you knowwww, he is your love!” Tranen biggelde over mijn wangen, vond het ontzettend lief!!

2015-05-10 11.04.48 2015-05-10 13.19.09

Maandag hadden we de zwangerschapsfotoshoot bij Tess Evenboer Photography. Ik was best een beetje zenuwachtig. Ik had geen idee wat ik zou moeten doen, hoe ik moet staan, hoe ik moet kijken. Gelukkig heeft Tess ook mijn bruidskapsel gedaan en ken ik haar van de pufclub, dus dat zorgde er al voor dat ik een stuk meer op mijn gemak was dan bij een onbekende fotograaf. Als eerste deed ze mijn haar mooi in de krul en make up op, voelde me meteen een model. Ik liet de verschillende outfits zien en zij gaf daarna advies en aanwijzingen over welk setje we het beste eerst konden doen, waar we moesten zitten of staan en in watvoor pose. Ideaal! Hoewel Roy er in eerste instantie niet om stond te springen, deed hij toch enthousiast mee. Omdat de foto’s natuurlijk wel wat bewerkt moeten worden, moeten we 2 weken wachten tot we ze allemaal kunnen zien. We kregen wel ’s middags al een voorproefje en waren ontzettend blij met het resultaat. Roy heeft meteen de silhouetfoto als achtergrond van zijn telefoon gezet, zo mooi vond hij het. Nou zegt dat misschien voor de lezers niet zoveel, maar voor mij een hele hoop. Mijn vent veranderd zijn profielfoto’s/achtergronden/omslagfoto’s etc nooit. Zelfs niet toen we de 465 trouwfoto’s kregen. 😀 ❤ Bij deze dus een absolute aanrader als je een fotograaf zoekt! Hou er alleen rekening mee dat ze 1 dag eerder uitgerekend is dan ik ben, dus dat ze nu met zwangerschapsverlof is.

Dinsdag was het weer tijd voor de verloskundige. Eerst mijn bloeddruk 120/78. Net als de laatste keer iets hoger, maar niet te hoog. Toen de verloskundige vroeg hoe het met me ging begon ik ineens te huilen. Schaamde me dood, zullen die hormonen wel weer zijn. Ik vertelde haar dat het gewoon allemaal wat zwaarder wordt en dat ik niet kan wachten tot het 19 juni is. Mijn rug, bekken, lies, onderbenen, voeten doen pijn. Ik vertelde ook dat ik afgelopen week erg last heb gehad van steken in mijn vagina. Het lijkt soms wel of hij even zijn hoofd eruit drukt en zich dan toch maar weer bedenkt en naar binnen ‘floept’. Over de eerste pijnklachten zei ze dat het erbij hoort en omdat ik maar een klein lichaampje heb (ookal denk ik daar inmiddels anders over) wordt het gewoon zwaar, omdat er veel aan de voorkant hangt. Daarna ging ze aan mijn buik voelen en voelen waar zijn hoofdje zich nu bevind. Ze zei dat hij al heel erg was ingedaald, de pijn was dus van de indalingsweeën. Net als vorige keren ging ze meten, om het vervolgens in ‘Grow’ te verwerken. De vorige keer zat onze “kleine” man net boven de middenlijn, nu zat hij boven de bovenste groeilijn.. Ons kleine dikkerdje zou dan nu 2672 gram wegen. Maar ‘Grow’ is ontwikkeld om de te kleine kindjes eruit te halen en daarbij groeit ons kindje wel in een constante lijn, dus we hoefden ons geen zorgen te maken. Stiekem maak ik me toch wat zorgen en verwacht maar gewoon totaal ruptuur, dan kan het alleen maar meevallen. 😉

Vandaag werd ik trouwens twee keer geholpen door mijn dikke buik. Eerder had ik het idee dat mensen er echt totaal niets om geven. Ze willen nog steeds even snel voor je duiken bij de kassa, ze laten je er niet eerst langs en ga zo maar door. Maar vandaag toen ik in de winkel per ongeluk iets van het kledingrek op de grond liet vallen en bukte kwam de vrouw meteen achter de kassa vandaan springen “Niet bukken! Ik doe het wel hoor!!”. In de tussentijd had ik hem allang opgepakt natuurlijk, maar toch heel aardig. Daarna bij de supermarkt stond ik een beetje ingebouwd en ik wilde mijn mandje netjes op de stapel zetten, maar de mevrouw achter mij pakte hem al aan en deed het voor me. Fijn om te weten dat mensen toch niet alleen maar aan zichzelf denken.

35 weken zwanger

35 weken zwanger

Een gedachte over “35 weken zwanger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.