36 weken zwanger

Wat is nesteldrang? Ik dacht altijd dat het schoonmaakwoede was. Dat je met een tandenborstel de vloerplinten aan het schrobben bent, de gordijnen voor de derde keer die maand wast en ga zo maar door. Met schoonmaken heb ik nooit wat gehad en helaas kwam dat ook niet met ongeveer 30 weken (wat normaal is als ik moet geloven wat op internet staat). Wel moest er een hoop verbouwd en gedaan worden. De een begreep me, de ander verklaarde me voor gek. Nu het einde van alle projecten in zicht zijn of eigenlijk alles klaar is, ben ik erg blij dat we toch alles hebben gedaan tot frustratie van manlief en behoorlijke pijn voor mij aan toe. 

Zaterdag gingen we samen met mijn zwager, schoonzus en 2 vrienden naar Sherlocked in de Beurs van Berlage. Een aantal maanden geleden waren we al naar een andere escape room geweest met andere vrienden en nu was het tijd om Sherlocked uit te proberen. Omdat het blijkbaar een erg gewild uitje is moesten we al een flinke tijd van te voren boeken, ik keek er dus al een flinke tijd naar uit. Helaas was al die zin weg toen ik in de auto zat. Had flinke hoofdpijn, harde buik en geen zin. Eenmaal in de parkeergarage stonden we op -2 en moesten we dus aardig wat trappen omhoog. Zwaar hijgend kwam ik boven aan. Blijkbaar hoort dat er ook bij dat je minder lucht hebt/benauwd bent, ideaal.. Eenmaal op de plaats van bestemming werd ik wel weer enthousiast. Het is zo ontzettend gaaf en slim in elkaar gezet. Je krijgt er een uur de tijd voor en wij hadden er met 6 man (wat een aanbevolen aantal is) 49 minuten over gedaan. Dus we waren trots op onszelf!

Maandag was ik de hele dag lekker op pad. Mijn laatste rondje Nederland. Eerst mijn hubby naar zijn werk brengen in Amsterdam, daarna naar mijn zwangere vriendin Larissa in Rotterdam. Omdat haar dochtertje 30 mei haar verjaardag viert en we denken dat dat te laat is voor mij om nog zo’n stuk te rijden in mijn eentje, kreeg ze nu alvast haar cadeautjes. Nog voor ze het open had gemaakt zei ze “Wowww!!”. Altijd leuk dankbare kinderen hihi. Larissa is precies een week later uitgerekend dus de kans is groot dat we rond dezelfde tijd bevallen en dan is bij elkaar op kraamvisite gaan een beetje lastig, dus ook zij kreeg alvast haar babycadeautjes. Rond half 7 ging ik richting Gouda, eerst naar mijn andere zwangere vriendin Carola. Bij haar liep de verloskundige uit, dus toch maar eerst even naar mijn moeder. Ik zat er net 10 minuten en toen werd ik gebeld. Hup weer terug de auto in en weer naar Carola. Ik wilde graag nog even hun babykamer zien, de eerstvolgende keer zal het allemaal anders zijn. Ik bevallen, zij hoogzwanger en het kamertje klaar voor haar kindje. Erg gaaf om even de tussenstand te zien, net behangen en geverfd, klaar voor de meubels. We probeerde onze zoons nog even wakker te maken om bij elkaar te voelen, maar helaas ze werkten niet mee. Daarna snel door naar mijn moeder die mijn haar ging verven. Want als je gaat bevallen moet je haar natuurlijk wel goed zitten 😉 We hadden niet veel tijd over dus nog snel een spoedcursus foto’s maken, wat mijn moeder hard nodig had en even uitleggen tussen de weeen door gaat het dan niet worden. De flitser sprong omhoog en ik zei dat ze door het kijkgaatje moest kijken, ze keek tussen de camera en de flitser door. Het werkt ook aangezien je dezelfde kant op kijkt, maar handig is het niet. Toen was het moment aangebroken om foto’s te maken. Meerdere keren drukte ze het knopje half in, dan gaat de camera alleen voorflitsen en scherpstellen. Maar toen ze het eenmaal onder de knie had (en mijn ma, zusje en ik uitgelachen waren) was er een nieuwe fotograaf geboren. 😀 ‘Spoedcursus fotograferen voor moeder’ kan dus ook weer van mijn to do list af. Met zeiknat haar weer die auto in om naar Amsterdam te gaan en mijn man van zijn werk te halen. Ik heb een heerlijk dagje Nederland gehad, het is jammer dat de tijd zo snel ging.

Dinsdag kon Roy vrij nemen om verder te gaan met klussen. Ik ging me laten vertroetelen bij de schoonheidsspecialiste. De eigenaresse deed mijn behandeling en was zelf ook zwanger, 32 weken. Toen ik mijn shirt uitdeed zei ze meteen “Jij krijgt zeker een jongen?!” Blijkbaar zijn meisjesbuiken breder en jongensbuiken meer in een punt naar voren. Of dat het waar is, geen idee. Bij mij had ze het in ieder geval goed. Ik kwam eigenlijk voor rust en ontspannen, maar we hebben de 2 uur dat ik er was alleen maar zitten kletsen over zwanger zijn, kindjes en nesteldrang. Zij had ook nog geen last van schoonmaakwoede, wel van verbouw-enthousiasme. Ze vertelde dat haar man haar die avond ervoor een preek had gegeven over dat hij niet blij was dat ze ineens allemaal nieuwe kasten voor in de keuken en badkamer aan het bestellen was, had ze niet even kunnen wachten op het vakantiegeld? En waarom moet er nou ook nog per se een tafeltje met stoeltjes gekocht worden? Hij begreep er allemaal niets van, ik wel. Ik snapte haar helemaal. Je wilt gewoon dat je nestje helemaal tiptop in orde is voor de kleine spruit geboren wordt. Toen ik thuis kwam had mijn harde werker de hele slaapkamer weer opnieuw afgeplakt zodat we meteen konden beginnen aan muren verven en onze nieuwe boekenkast helemaal gelakt. Zijn broer heeft de kast zelf gemaakt, dus hij is precies hoe wij hem wilde hebben, ideaal! Er moeten voor het onderste deel alleen nog 2 deurtjes. Ik wil niet dat als de kleine draak kan kruipen dat hij alles er iedere dag uittrekt en daarbij staat het ook veel mooier. Project boekenkast kan dus ook van de doelenlijst/to do list af! Helemaal blij mee!!

IMG_0712 IMG_0766

We kregen dinsdag ook al onze foto’s van de zwangerschapsshoot van Tess. Super blij dat we ze zo snel al kregen.

DSC_4042-1 DSC_4115-1

DSC_4060-1

Woensdag werd ik wakker met een flink harde buik. Al snel nadat Roy naar zijn werk was begon een zeurende pijn in mijn onderbuik en onderrug. Ik kon 2 dingen doen: rustig aan doen, even gaan liggen en dan is het vast zo weer weg of… als een dolle stier door het huis gaan (wat nog in kampeerstand was). Ik koos het laatste. Wat als dit het begin is, ik straks weeën krijg en moet bevallen?! 2015-05-20 17.30.19Ik ging opruimen, wasjes draaien, alle boeken overzetten van oude naar nieuwe boekenkast. Toen de oude boekenkast opgehaald was kwam ik erachter dat de ooit spierwitte muur die erachter zat ontzettend ranzig was. Spinnenraggen, vuil, maar vooral heel veel nicotineaanslag op de muur. Even wat schoonmaakadvies inwinnen en daar ging ik, op handen en knieën met een soppie en ammoniak aan de slag. Het werd weer wit, alleen er omheen werd het nog ranziger. Waar moest ik dan stoppen? Ik kon moeilijk de hele muur, van het raam aan de voorkant tot het raam aan de achterkant gaan schrobben.. Gelukkig kwam manlief eerder uit werk. Al jankend vloog ik hem in zijn armen, jezus wat was ik blij dat hij thuis was. Ik vertelde hem van de zeurende pijn, hij nam meteen de muur-schoonmaak-klus over en ik mocht liggen. Binnen een mum van tijd was de muur helemaal gefixt. Ik heb het getroffen met mijn lieverd.

Gister was het tijd voor de 2e laag muurverf. Ik had de kleur ‘Zand’ een beetje verkeerd ingeschat, dus het verschil met de witte balken was in onze ogen veelte klein. Zelf opgemengd met bruine verf gingen we weer aan de slag en nu is het helemaal perfect!

IMG_0666 IMG_0760

Vandaag bij de verloskundige was ik erg benieuwd naar de Grow, hoe groot zal ons kindje nu zijn? Maar helaas, er moet 2 weken tussenzitten en het was nu pas anderhalve week geleden dat ik er was. Toen ze aan mijn buik ging voelen zei ze dat denkt dat als hij met 40 weken geboren wordt zo’n 7 tot 7,5 pond zal wegen, geen 9 ponder. We zullen zien. Ze heeft uiteraard meer buiken gevoeld, maar het is toch gewoon een gok. Ik hoop in ieder geval dat ze gelijk heeft haha. Verder was mijn bloeddruk 120/70, dus ook goed. Toen ik vertelde over de pijn van woensdag zei ze dat het oefenweeen/voorweeen waren. Ik hoefde me niet druk te maken, het hoort erbij. Het zegt alleen dat mijn lichaam zich aan het voorbereiden is op de bevalling. Toen ze aan mijn buik aan het voelen was vroeg ik of hij nu volledig was ingedaald, ze zei letterlijk “Ja zeker, hij kan nu echt geen kant meer op, de enige kant is naar buiten!” Daar ben ik erg blij mee haha. Daarna de klossen en zo’n ranzige ondersteek opgehaald. Ook dat kan weer van de to do list af!

36 weken zwanger

36 weken zwanger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.