37 weken zwanger

Weer een mijlpaal bereikt: 37 weken zwanger. Ik mag nu eindelijk thuis bevallen. Afgelopen week heb ik me meerdere keren afgevraagd of de bevalling was begonnen. Ik weet niet hoe streng ze dan zijn, moet je met 2 dagen voor je 37 weken bent alsnog naar het ziekenhuis of “matsen” ze je dan en mag je wel thuis bevallen? Nu hoef ik me er niet meer druk om te maken, want ik heb het gehaaaaaaald!!!! 

Vrijdag nadat ik bij de verloskundige en fysiotherapeut was geweest heb ik de klossen (en die vreselijke ondersteek) opgehaald. We hebben het bed meteen op klossen en op zijn nieuwe plek gezet. ’s Avonds konden we eindelijk na 2 weken kamperen in onze opgeknapte slaapkamer slapen. Was wel even raar het bed zo hoog, maar heerlijk met in en uitstappen! Rond 1 uur/half 2 ’s nachts waren de voorweeën alleen weer terug. Telkens even slapen en 20 minuten later weer wakker zijn, niet fijn. Om half 5 ben ik eruit gegaan om een beetje rond te gaan lopen, maar ook dat was niet erg prettig. Om half 6 (toen Roy naar z’n werk ging) heb ik de babykruik ingepikt en voor mezelf klaargemaakt. Gelukkig daardoor toch nog een paar uurtjes kunnen slapen. Het heeft de hele dag aangehouden waardoor ik me steeds meer zorgen ging maken of het door zou zetten. Natuurlijk wil ik met ons kindje knuffelen, natuurlijk ben ik blij als ik van mijn zware buik af ben, maar het zou gewoon beter zijn als hij na de 37 weken grens komt en lekker thuis. Met het avondeten werd de pijn een stuk erger, maar na een hete douche ging het weer beter. Zo frustrerend….

Met Pinksteren ben ik flink aan het wassen geslagen. Ik moest nog steeds al mijn babywasjes doen. In totaal waren het er 7, daar had ik me flink op verkeken. ’s Avonds hebben we een gipsafdruk van mijn buik gemaakt, ook dat kan weer van de to do list af!

IMG_0769 IMG_0770

Dinsdag hebben we toen we bij oma op visite waren ook maar meteen de box en de wieg uit de loods meegenomen. Papa in spe heeft het allemaal in elkaar gezet, dus dat is ook weer gebeurd!

Woensdag kwam Gerdy (mijn stiefmoeder, maar we haten het woord) schoonmaken. Ergens schaamde ik me dood dat zij het voor me moest doen, maar wat heerlijk dat ze zo grondig te werk ging. Alle keukenkastjes werden binnenste buiten gehaald, planken eruit en soppen maar. Om half 2 brachten mijn vader en broertje ook mijn zusje hierheen. Het eerste wat mijn broertje zei was: “Wow wat een buik!” Heerlijk, zo lekker eerlijk haha. Een uur of 3 zijn ze weer weggegaan. Ik hoefde helemaal niets te doen, zij zou schoonmaken, maar ik heb gehoord dat ik wat eigenwijs kan zijn 😉 Dus ik ging ook aan de slag in huis. Toen ze weer naar huis waren wilde ik toch ook nog even het (laatste) gordijn strijken, al kon ik amper nog staan van de pijn in mijn bekken + voorweeen. Noem me maar eigenwijs, maar alles wat ik alvast kan doen is vast klaar 😉

Ook zijn woensdag de 2 laatste bestellingen binnen gekomen, de babyfoon en de kleine jongen zijn wiegschommel.

2015-05-27 15.27.53 2015-05-29 17.18.01

Donderdag begon mijn dag met een bezoekje aan de kapper, heerlijk!! Roy had een vriend op bezoek, dus ik ben naar Purmerend te gaan om te shoppen. Wat een straf! Ik moest nog steeds een voedingsbh kopen. Eerst wilde ik em bestellen via internet, maar ik kwam er niet achter welke maat ik nou moest bestellen. In de winkel vroeg ze me welke maat ik had voor de zwangerschap, 70 A. Wat ik nu draag, 80 C. Waar ik de winkel mee verlaat, 85 D!!! Ik snap er niets van, zoveel zijn ze nou ook weer niet gegroeid, maar ze had gelijk de bh zat wel helemaal goed. Verder heb ik ook alvast maar de “Hoera, er is een jongen geboren” slinger en ballonnen gehaald. Je kan ze maar vast in huis hebben. Toen ik thuis kwam was ik helemaal gesloopt, maar ik wilde toch naar zwangerschapsgym gaan. Ik heb alleen een abonnement genomen voor tijdens de zwangerschap en aangezien ik denk dat de bevalling niet heel lang meer op zich laat wachten, zou het zomaar kunnen dat het de laatste keer is dat ik naar gym kan. Begrijp me niet verkeerd, voor het sporten doe ik het niet, ik vind het gewoon gezellig om lekker te kletsen daar.

Vandaag moest ik naar de verloskundige en ik was heel erg benieuwd. Mijn moeder zei gister nog “Misschien zegt ze wel dat je 5 cm ontsluiting hebt”. Meteen 5 cm zou me wel laten schrikken, maar met 1 cm zou ik wel erg blij zijn! Toen ik vertelde hoe de afgelopen week was gegaan en dat ik verwacht dat het niet heel lang meer gaat duren, vroeg ik of het zou kunnen dat ik al wat ontsluiting had. Ze legde uit dat als ik ontsluiting zou hebben dat het dan niet meteen hoeft te betekenen dat de bevalling begonnen is. Ze vroeg of ik het nog steeds wilde.. Hmmmm…. een inwendig onderzoek zit ik niet op te wachten, maar was toch wel erg benieuwd! Toch wel doen dan. “Ja, je hebt 1 cm ontsluiting” Yess!! Ookal kan het nog weken duren.. Toch hoef ik er nog maar 9 😉 Ik ben blij! Daarna de Grow.. Roy dacht dat hij 3000 gram zou zijn, ik zei 3200 gram. We wisten allebei niet wat voor nu normaal zou zijn, dus het was voor ons beide een gok. Ja hoor, hij zit weer boven de bovenste groeilijn -> 3192 gram. Dat is al een beste jongen.. Ze verwachtte met deze groei dat hij met 40 weken 3600 gram zou zijn, wat normaal is, maar toch hoop ik stiekem dat hij die extra grammetjes buiten mijn buik aankomt.

Wie weet heb ik het volgende week veel te druk om te bloggen omdat ik aan het bevallen ben, borstvoeding aan het geven ben of gewoon met mijn kind zit te knuffelen… Maar misschien ook niet.. We zullen zien..

37 weken zwanger

37 weken zwanger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.