Nieuwe uitdaging

Inmiddels ben ik alweer 12 weken moeder van onze geweldige Mason en ik vind het fantastisch! Hij groeit als kool (6600 gram en 60 cm), wilt alleen nog maar zitten en rondkijken, brabbelt de liefste dingen en heeft een lach waar je van smelt. Sinds een paar weken slaapt hij door, waar papa en mama hem erg dankbaar voor zijn. En ik kan zeggen dat we eindelijk ons ritme hebben gevonden. Nou ons gezinnetje (bijna helemaal) als geoliede machine loopt heb ik ruimte in mijn hoofd om iets nieuws te gaan doen: fotograferen! 

In eerdere blogs heb ik al verteld dat ik een zeikerd ben, ik ben bijzonder kritisch/perfectionistisch. Bij 9 van de 10 keer is dat niet altijd even handig en kan het als zeer onplezierig worden ervaren. 😉 Bij fotograferen is dat juist nodig om mooie foto’s te maken. Het liefst maak ik foto’s zelf, want ik weet precies wat ik op de foto wil hebben. Soms gaat dat niet, als je op vakantie bent en iemand maakt een foto van jou en je reispartner samen, of als je foto’s wilt samen met je kleintje. Ik heb echt zelden dat ik een foto waar ik opsta mooi vind, en nee dat is niet alleen omdat ik er op sta. De foto is niet recht of onscherp, er zijn rommeltjes in de foto te zien, er zit een plukje haar niet goed, een arm of been staat er niet helemaal op en ga zo maar door. Nou zijn mijn foto’s ook zeker niet perfect, maar ik let wel op dat soort dingen.

Omdat ik de bevalling in goeie kwaliteit vast wilde leggen mochten wij de spiegelreflexcamera van mijn schoonzusje lenen. Vanaf de eerste dag dat de camera bij ons in huis was waren zowel Roy als ik verslaafd. In de automatische stand hebben we (net opgezocht) 2570 foto’s gemaakt. We zijn er blij mee, er zitten hele mooie tussen, maar je kan nog zoveel meer met zo’n camera. Toen het echt tijd werd om de camera weer in te leveren wilden we er zelf ook een. We hadden het er al eens eerder over gehad, maar eerst was er geen haast, nu wel. Omdat dit een prijzige hobby is om mee te beginnen besloten we eerst een 2e hands camera te kopen. Via marktplaats hebben we een Canon EOS 600D (inclusief grip) gekocht met 2 objectieven: een Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Di LD Macro 1:2 – telezoom lens met macro functie en een Tokina AT-X 17 AF PRO 17 mm f/3.5 – groothoek lens.

Canon_EOS_600Dcanon_EOS_600D_Angle2

 

canon18135

Met beide objectieven maak je ontzettend mooie foto’s, maar ze zijn voor allerdaags huis, tuin en vooral baby gebruik niet altijd even handig. Daarom heb ik vorige week nog een Canon EF-S 18-135 mm f/3.5-5.6 IS gekocht.

Om een perfecte foto te maken moet je niet alleen creatief zijn, je hebt ook een hoop technische kennis nodig. Toen ik voor het eerst diafragma, sluitertijd, iso en brandpunt hoorde klonk het als abracadabra. Nu ik er veel over lees op internet wordt het duidelijker, maar ik heb nog een lange weg te gaan! Het lijkt me daarom verstandig als ik een cursus digitale fotografie EN beeldbewerking ga doen. Tuurlijk begint een mooie foto bij het maken van een mooie foto, maar met bijv. photoshop kan je net dat beetje extra geven. Ik moet dus aan de bak, leren wat mijn camera allemaal kan, leren hoe ik de mooiste foto’s maak, leren hoe ik de foto’s moet bewerken en verder gewoon heel erg veel foto’s maken. Ik moet ervaring op doen en een portfolio maken, zodat ik er misschien ooit wel mijn werk van kan maken. Dat zou ik het aller aller liefste willen, iets waar ik blij van word, waar ik (hopelijk tegen die tijd) goed in ben en waarbij ik mijn eigen tijd kan indelen. Een betere job kan ik me niet indenken! Met groot dromen is niets mis, maar laten we realistisch blijven: er zijn zoveel beginnende fotografen die dat willen en waarbij het niet lukt.

Omdat ik in praktijk beter leer, heb ik een 30 daagse challenge gevonden (wat moet ik zonder internet?!) die ik wil gaan doen. Voor de mensen die ook mee willen doen: als je op de link klikt krijg je uitleg en tips hoe je het beste zo’n foto kan maken.

Day 1: Self Portrait
Day 2: Rule of Thirds
Day 3: Black & White
Day 4: Texture
Day 5: High Angle
Day 6: Low Angle
Day 7: Silhouette
Day 8: Sunset
Day 9: Bokeh
Day 10: Lens Flare
Day 11: Landscape
Day 12: Portrait
Day 13: Dynamic Tension
Day 14: Light Painting
Day 15: Colourful Water Drops
Day 16: Balanced
Day 17: Unbalanced
Day 18: Frame within a Frame
Day 19: Panorama
Day 20: Depth
Day 21: Water Splash
Day 22: Slow Sync Flash
Day 23: Panning
Day 24: Harris Shutter
Day 25: Shallow DoF
Day 26: Light Graffiti
Day 27: Street Photography
Day 28: Architecture
Day 29: Night
Day 30: Hidden Camera Mirror Photo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.