Wat leer je je kinderen?

Als je voor of tijdens je zwangerschap denkt aan wat je je kinderen wilt leren, denk je aan dat ze “dank je wel” moeten zeggen als ze iets krijgen of “sorry” als ze iets verkeerds hebben gedaan of “gezondheid” als er iemand niest. Maar als je dan je newborn in je handen hebt besef je je dat je nog helemaal niet hoeft op te voeden, je hoeft ze nog niets te leren. Ze weten hoe ze moeten drinken, poepen en slapen, je hoeft ze alleen te verzorgen. Toch heb ik mijn kleine poepmachine iets geleerd! 

Als je kindje net is geboren denk je dat het allemaal lichamelijk nog niet zo zwaar is, in ons geval was hij 3740 gram bij geboorte. Je kan nog lekker met hem op je arm rondlopen of op je schoot/in je armen voeden. Al snel begin je toch wel te merken dat het aardig wat gewicht is wat je mee ‘zeult’. Mason groeide en groeit eigenlijk nog steeds best hard. Met 4 weken woog hij 4760 gram, met 8 weken 5880, met 12 weken 6600 en toen hij precies 4 maanden oud was bijna 7700 gram. Dat is dus inmiddels 8 kilo wat ik (met m’n 1.56 meter) mee draag. Voeden op de arm tegen mijn borst aan heb ik vanaf hij een week of 12 was ingeruild voor lekker relaxed beentjes op tafel en Mees links van mij met zijn hoofd op mijn bovenbeen. Zo kunnen we alle 2 relaxed liggen en ik krijg geen lamme arm of kramp. Goed geregeld.

IMG_3848 IMG_3409

Zoals andere moeders weten moet een kleintje altijd even boeren na de voeding. Ze kunnen er sowieso darmpkrampjes van krijgen als die lucht er niet uit gaat. Dat wil ik natuurlijk niet, maar ik wil ook niet dat hij spuugt. Vanaf geboorte af aan spuugt hij echt bijna nooit, maar als hij geen boertje kon laten komt er toch weer wat melk naar boven. Kortom: van groot belang dat boeren 😉

Vrijdag was ik er klaar mee, hij is veel te zwaar! Na iedere voeding zit ik 10 minuten op zijn ruggetje te kloppen, tillend, op m’n arm, tegen me aan. Zijn 2e voeding had ik weer gegeven in de relax ligstand, ik pakte hem op mijn schoot met zijn gezicht naar me toe en zei hem: “Meessie, je hebt nu je flesje op en als je klaar bent met drinken dan laat je altijd een boertje.. dat doe je zo.. *Burp* pardon..” En verdomd, hij laat een boer! Ik gaf hem 100 kusjes, zei meerdere keren hoe fantastisch hij is, ik was trots, heel trots! Ik hoefde hem niet op te tillen, ik heb geen 1 keer op zijn rug geklopt.

Zijn volgende voeding kon ik natuurlijk niet wachten tot zijn fles op was. Ik deed het op precies dezelfde manier en weer liet hij een boer. Hij was er volgens mij zelf ook best trots op. Ik natuurlijk ook, maar realiseerde me wel dat het gewoon toeval kon zijn. Boertje zat misschien al hoog. De voeding daarna was papa thuis en Mees en ik deden weer ons kunstje. De voeding erna, zijn laatste voeding, kwam er geen boertje. Weer een hele tijd op zijn rug kloppen. Roy nam het over toen ik een lamme arm had. Helaas, dacht echt dat ik hem wat geleerd had.

De volgende ochtend, zijn eerste voeding krijgt hij altijd in bed, ondanks het niet dezelfde setting is als beneden wilde ik het toch proberen. Helaas, weer geen boertje. De 2 voedingen daarop gaf hij nadat ik mijn voorbeeldboertje deed wel een boertje. Gelukkig hij kon het nog! De voeding daarna hebben we het gefilmd. En weer deed hij het. De voeding daarna weer gefilmd en hij deed het weer. De volgende ochtend in bed deed hij het ook, dus ik denk dat hij het wel redelijk onder de knie heeft.

Inmiddels zijn we een paar dagen verder en het maakt nu niet meer uit waar hij zijn voeding krijgt of dat papa zijn voeding geeft of ik. Hoe onvrouwelijk het ook is, ik kan op commando boeren, dus ik deed het iedere keer voor. Roy kan dat niet, maar ook dat maakt Mason niet uit. Hij snapt het!

Dit is de eerste keer dat we het gefilmd hebben:


Ik weet dat ik me eigenlijk dood zou moeten schamen dat het eerste wat ik m’n kind leer boeren is. Daarom heb ik ook best getwijfeld om het wel of niet op mijn blog te zetten. Maarrrr je moet het positief bekijken: het is niet zo zwaar meer voor papa en mama als hij gewoon meteen zittend boert. En dit is het begin.. dit is het eerste wat we hem hebben kunnen leren, wat is het volgende?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.