1000% moeder

Mason: mijn kind, mijn alles! Niets op deze wereld is belangrijker voor me dan kleine Mason. Ik ben (daarom ook) op en top moeder, ik draag alleen ‘normale’ kleren als ik weg ga, mijn haar zit standaard in een knot, mijn gezicht is make-uploos en er onstaat al een lekker berenvachtje op m’n benen. Ik weet dat dat niet de bedoeling is. Ik moet ook aantrekkelijk blijven voor mijn partner etc, maar ik merk toch dat ik het erg lastig vind om een balans te vinden tussen Chantal en mama zijn. 

Er worden altijd grapjes gemaakt over dat vrouwen zich helemaal laten gaan als ze kinderen krijgen. Vrouw is bevallen, huppekee de schaar in die mooie lange lokken. Ik had er ook een mening over, als je een kind krijgt betekend het niet meteen dat je niet meer leuk eruit hoeft te zien. Voordat ik boze mailtjes krijg: ja, ook kort haar is leuk, maar vaak is het gewoon zonde als je mooi, lang, gezond haar hebt. Al vrij snel na mijn bevalling snapte ik die moeders. Ik had helemaal geen tijd om rustig onder de douche mijn haar te gaan wassen, conditioner erin en daarna een half uur strijd om de klitten eruit te kammen. Hoe groter Mees werd, hoe meer tijd ik voor mezelf over hield/hou voor zo’n haarsessie, maarrrr hij zit altijd te frunniken en friemelen waardoor hij iedere keer mijn halve pruik eraf trekt. Toch maar weer die knot dus.. Nou heb ik ook nog eens pluizig, raar, 1/3 krul-1/3 slag-1/3 stijl haar. Dus de enige keer dat ik mijn haar los heb is als we ergens heen gaan, een verjaardag ofzo.

Sowieso houden manlief en ik heel erg van onze joggingpakken. Joggingpak is geen goed woord, want joggen is het laatste wat we erin doen. Huispak is een beter woord. Zodra Roy uit zijn werk komt is het eerste wat hij wilt een ‘huispak’ aan. Maar ik hoef niet weg, ik ben bijna altijd thuis met die kleine, dus waarom zou ik me dan helemaal gaan aankleden?! 9 vd 10 kledingstukken pas ik niet eens meer door mijn ‘nieuwe’ maat. De paar kleren die ik wel pas wachten dus netjes op me tot dat ik een afspraak heb en daarna gaat snel dat huispak weer aan.. Is ook niet leuk, niet charmant, niet sexy, maar wel ongelooflijk comfortabel!!

Dan hebben we het make up drama! Ik ben nooit een fanatieke schminker geweest. Ik ben er niet handig in, ik heb een droge huid waardoor foundation ook geen succes is, het kost me veelte veel tijd en daarnaast is het niet eens goed voor je huid. Ik heb er dus nooit echt moeite mee gehad om zonder make up de deur uit te gaan. Tuurlijk weet ik dat (bijna) iedere vrouw er mooier uitziet met een beetje make up. Ik voel me ook heus wel ‘naakt’ als ik in de supermarkt loop en ik kom een bekende tegen. Maar het boeit me niet genoeg om voordat ik boodschappen ga halen of wat ik dan ook moet doen, me eerst een half uur te gaan opmaken.

Roy vind het gelukkig allemaal niet zo’n probleem. Hij vind het ergens nog wel goed van me dat ik me daar niet druk om maak en gewoon zonder make up de deur uit loop. Maar laten we heel eerlijk zijn, een man heeft toch liever een hot mama die er op en top verzorgd uitziet, dan een slons met een ongekamde pluizige knot en een joggingbroek waar geen figuur meer in zit. Ik vind het erg lastig. Mijn nummer 1 prioriteit is Mason en mijn belangrijkste doel is een goede moeder zijn. Het is jammer dat dat niet genoeg is. Het is niet de bedoeling dat manlief op een gegeven moment vreemdgaat omdat ik me helemaal heb laten verslonzen. Voor de duidelijkheid: niet dat ik hem niet vertrouw of denk dat hij dat ooit zou doen. Maar die dingen gebeuren wel. Lastig, lastig, lastig!!

IMG_4996

2 gedachtes over “1000% moeder

  1. Veel van die dingen deed ik al toen ik ng geen moeder was. Ik loop thuis altijd in een thuispak ;-). Make-up is enkel als ik buiten kom en benen scheren voor in de zomer. 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.